Fra baguette til croissant –  vores guide til fransk bagværk

Fra baguette til croissant – vores guide til fransk bagværk

Frankrig er kendt over hele verden for sit udsøgte bagværk, og det franske konditorfag er nærmest en kunstform. Fra den sprøde baguette til den smøragtige croissant har fransk bagværk en særlig plads i madelskernes hjerter. Lad os tage dig med på en rejse gennem nogle af de mest ikoniske eksempler på fransk bagværk, og hvad der gør dem så specielle.

Frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge

Baguette – den uundværlige klassiker

Ingen fransk morgenmad er komplet uden en frisk baguette. Baguette er mere end bare brød i Frankrig. Det er et symbol på national stolthed og kultur. Franskmændene køber ofte deres baguette fra lokale boulangerier, hvor den bages frisk hver dag. Den nydes bedst med smør og marmelade til morgenmad eller som en del af en sandwich med skinke og ost.

Brioche – den bløde og luftige

Brioche-bollen er kendt for sin bløde, smøragtige tekstur og let søde smag. Den er lavet med masser af smør og æg, hvilket giver den en rig og luftig konsistens. Brioche har en gyldenbrun skorpe og et delikat, let smuldrende indre, der gør den til en favorit til både morgenmad og dessert.

Croissant – den ikoniske favorit

Croissanten er måske det mest berømte franske bagværk i verden. Dette flagede, smøragtige bagværk er lavet af gærdej, der er rullet flad og foldet flere gange rundt om masser af smør. Det er det, der skaber de karakteristiske lag, og resultatet er en let og luftig croissant, ofte en del af en typisk fransk morgenmad, serveret med en kop kaffe eller kakao.

Pain au chocolat – den søde fristelse

Pain au chocolat, også kendt som "chokoladecroissant", er endnu en fransk morgenmadsfavorit. Dette bagværk består af en smørdej, der ligner den, der bruges til croissanter, og som rulles rundt om en stang mørk chokolade. Det er en perfekt balance mellem sødt og smøragtigt, og er en populær godbid for både børn og voksne.

Éclair – den sprøde og cremede

Éclair er et elegant fransk bagværk. Vandbakkelsesdag fyldes med vaniljecreme eller chokoladecreme og dækkes med glasur. Den sprøde skorpe og det cremede fyld giver en perfekt kontrast af teksturer. Éclair findes i mange smagsvarianter, men de mest traditionelle er fyldt med vanilje eller chokolade.

Madeleine – den lille delikatesse

Madeleinekager er små og med en karakteristisk form – de ligner små muslingeskaller. Disse kager er let søde og har en delikat citronsmag, og så er de kendt for deres bløde, luftige tekstur og gyldenbrune skorpe. De er perfekt til te eller kaffe, og deres enkle, men raffinerede smag gør dem til en elsket klassiker i det franske køkken.

Makroner – den farverige godbid

Makroner er måske det mest farverige og delikate eksempel på fransk bagværk. Disse små, runde kager består af to mandelmel-baserede kiks, som er fyldt med en creme eller ganache. Makroner kommer i en bred vifte af smagsvarianter og farver, fra klassisk chokolade og vanilje til mere eksotiske varianter som passionsfrugt eller lavendel. Deres sprøde ydre og bløde, cremede fyld gør dem til en uforglemmelig delikatesse. Makroner er notorisk svære at lave, men ethvert fransk konditori med respekt for sig selv har et godt udvalg.

Uanset om du nyder en brioche til morgenmaden, en croissant til din kaffe eller en éclair som dessert, er fransk bagværk en fryd for smagsløgene, der fanger essensen af franske traditioner og passion for madlavning.

Men hvorfor stoppe her? Hvis du ønsker at udforske endnu flere franske delikatesser, kan du prøve vores franske menu med fem ikoniske favoritter fra det franske køkken. Lige fra porc aux herbs til salad de chèvre chaud og poulet provençal – bestil dine franske favoritter i dag, og lad os levere alle de nødvendige ingredienser direkte til din hoveddør, så du kan nyde en autentisk smagsoplevelse fra Frankrig i dit eget hjem.

Prøv en måltidskasse nu