Sådan laver du ægte hollandaise sauce

Sådan laver du ægte hollandaise sauce

Hollandaise er en af ​​de mest ikoniske saucer i fransk madkultur. Mild og smøragtig i smagen, med en fløjlsagtig og rig konsistens. Perfekt til asparges og stegt fisk. Når du mestrer hollandaise, kan du kalde dig selv en erfaren hobbykok. Prøv vores opskrift, og imponer dine gæster ved dit næste middagsselskab!

Frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge

Ingredienser:

  • 3 æggeblommer
  • 200 g usaltet smør
  • 1 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
  • En knivspids salt
  • En knivspids hvid peber

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Når smørret er smeltet, skal du tage det af varmen og lade det stå i et par minutter. Hæld derefter forsigtigt det smeltede smør over i en anden beholder. Det hvide i bunden af ​​gryden er mælketørstof og skal ikke bruges. Det smeltede smør er nøglen til en glat og lækker hollandaise.
  2. Kom æggeblommerne i en skål sammen med hvidvinseddike eller citronsaft og en knivspids salt. Placer skålen over en gryde med letkogende vand (vandbad), men sørg for at bunden af ​​skålen ikke rører vandet.
  3. Pisk æggeblommerne kontinuerligt med et piskeris, indtil de tykner og bliver lysere i farven. Dette kan tage et par minutter, og det er vigtigt at holde varmen jævn og moderat. Målet er at få en tyk, cremet konsistens uden at lave røræg.
  4. Når blommerne har opnået den ønskede konsistens, tages skålen af ​​varmen. Begynd at tilføje det smeltede smør i en tynd, jævn stråle, mens du fortsætter med at piske. Det er vigtigt at tilsætte smørret langsomt for at sikre, at saucen ikke skiller. Fortsæt med at piske, indtil alt smørret er kommet i, og saucen er glat og tyk.
  5. Smag saucen til med hvid peber og eventuelt lidt mere salt eller citronsaft, alt efter hvad du kan lide. Servér hollandaise saucen med det samme.

Tips!

  • Hvis saucen skiller, så prøv at redde den ved at piske en teskefuld koldt vand eller en æggeblomme i.
  • For at holde saucen varm indtil servering kan du stille den over et lunkent vandbad.

Denne klassiske franske sauce kræver måske lidt øvelse og tålmodighed – men resultatet er besværet værd. Nyd en af ​​verdens bedste saucer, en hyldest til det franske køkken. Bon appétit!

Prøv en måltidskasse nu