Xiu mai: Vietnamesiske svinekødboller i tomatsauce med lime-syltet agurk, koriander og bønnespirer
3 dages holdbarhed

Xiu mai: Vietnamesiske svinekødboller

i tomatsauce med lime-syltet agurk, koriander og bønnespirer
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
17 Ingredienser
En almindelig ret i vietnamesiske hjem. Svinekødsboller smagt til med fiskesauce, chili, hvidløg og koriander, tilberedt i en tomat- og ingefærsauce.

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Sukker
  • Vand
  • Olie
  • Salt
Lime
1 stk
Sukker
2 tsk
Agurk
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Fiskesauce
1 spsk
(Fisk)
Hvidløg
2 fed
Ingefær
1 stk
Hakkede tomater
1 dåse
Vand
1 dl
Sukker
1 tsk
Chiliflager
½ pose
Koriander, frisk
½ pakke
Fiskesauce
2 spsk
(Fisk)
Rasp
1 pose
(Gluten, Hvede)
Vand
¾ dl
Hvidløg
1 fed
Hakket gris & kalv
600 g
Chiliflager
½ pose
Bønnespirer
1 pakke
Koriander, frisk
½ pakke
Basmatiris
270 g
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 625 kcal
  • Fedt: 17 g
  • Kulhydrater: 75 g
  • Protein: 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog risene som anvist på posen.
Riv skallen fint af limen og pres saften ned i en skål. Tilsæt sukker og lidt salt. Skær lange skiver af agurken med en ostehøvl eller mandolin og bland dem i skålen. Lad det trække indtil servering. Rør rundt af og til.
Skræl og finhak skalotteløg, hvidløg og ingefær. Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i ca. 2 minutter. Tilsæt hakkede tomater, vand, fiskesauce, sukker, lidt salt og chiliflager. Lad det simre i ca. 5 minutter.
Hak koriander og læg halvdelen i en skål, gem resten til sidst. Tilsæt rasp, vand, fiskesauce, presset hvidløg, chiliflager og hakket svinekød. Bland godt og grundigt, form til ca. 20 kødboller. Opvarm lidt olie i en stegegryde og brun kødbollerne rundt om i ca. 3 minutter. Skru ned for varmen og hæld tomatsaucen over. Lad kødbollerne simre under låg i ca. 6 minutter, indtil de er helt gennemstegte.
Skyl bønnespirerne. Servér sammen med svinekødsboller, tomatsauce, lime-syltet agurk og jasminris. Drys retten med koriander.
Håber maden smager!