Vegetar
5 dages holdbarhed
Falafler i frisk æble/dildsalat
med hjemmelavet tzatziki og pitabrødRetten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser
Falafler af danske gule ærter og friske grønne ærter. Smagt klassisk til med spidskommen og masser af friske krydderurter.
Falafler af danske gule ærter og friske grønne ærter. Smagt klassisk til med spidskommen og masser af friske krydderurter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Havre·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Sukker
- Salt
- Peber
Skoleagurk
½ stk
Radiser
½ pose
Æble
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Dild, frisk
½ pakke
Rødløg
½ stk
Citron
½ stk
Olivenolie
1 spsk
Sukker
½ tsk
Skoleagurk
½ stk
Hvidløg
½ fed
Græsk yoghurt
1 dl
Dild, frisk
½ pakke
Citron
½ stk
Falafel
300 g
Pitabrød
2 stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 804 kcal
- Fedt: 29 g
- Kulhydrater: 108 g
- Protein: 28 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Skyl hele agurken, radiser, æble, hjertesalat og alt dilden. Skær æble, radiser og halvdelen af agurken i tynde skiver. Del salaten i grove stykker og hak dilden fint. Pil og skær rødløg i tynde skiver. Læg alle grøntsagerne og halvdelen af dilden i en serveringsskål. Pres saften fra citron i en lille skål og bland med olivenolie og sukker. Vend dressingen i salaten.
Riv resten af agurken på den grove side af et rivejern. Pres så meget væde som muligt ud af den revne agurk. Pil og pres hvidløg. Bland agurk, yoghurt, hvidløg og resten af dilden i en skål og smag til med olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Varm falaflerne i ovnen i 10 min.
Fugt pitabrødene let med lidt vand og lun dem i ovnen i 4-6 min. før servering.
Kom de lune falafler i æble/dildsalaten og servér med tzatziki og pitabrød til.
Håber maden smager!