Jordskokkesuppe med chilikylling og æbletopping
4 dages holdbarhed

Jordskokkesuppe

med chilikylling og æbletopping
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Cremet jordskokkesuppe med hvidvin og fyld af stegt kylling med chili og lime.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede
    ·
  • Rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Vand
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Jordskokker
1 pakke
Skalotteløg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Timian, frisk
½ pakke
Hvidvin cooking wine
1 pose
(Svovldioxid)
Hønsebouillon
1 pose
Vand
4 dl
Creme fraiche
1 dl
(Mælk, Laktose)
Kyllingebryst
280 g
Rød chili
½ stk
Lime
¼ stk
Brød
2 stk
(Gluten, Hvede, Rug)
Æble
½ stk
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 741 kcal
  • Fedt: 19 g
  • Kulhydrater: 91 g
  • Protein: 52 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  Skrub jordskokkerne og skær i mindre stykker. Pil skalotteløg og skær i tern. Pil og pres hvidløg. Pluk bladene af timian. Varm lidt olie op til høj varme i en gryde og rist jordskokkerne godt af uden de brænder på. Kom skalotteløg og hvidløg i og lad det sautere et par min. Tilsæt hvidvin, timianblade, bouillon og vand og kog op. Skrue ned til middelvarme og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
Skær kyllingen i 1 cm strimler. Skyl chili og hak groft TIP: fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt. Varm en pande op med lidt olie og steg kylling med chili og lidt limesaft til de er møre 7-8 min. i alt.
Varm brødet på brødristeren. Skyl æble og skær i små tern. 
Kom creme fraiche i suppen og blend med en stavblender. Smag til med salt og peber. Servér suppen med kylling, lunt brød og æbletern som toppings, man selv kan fylde på.
Håber maden smager!