Vindaloo med svinekød og fuldkornsris
5 dages holdbarhed

Vindaloo med svinekød

og fuldkornsris
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
17 Ingredienser
Vindaloo er en meget krydret og stærk ret, der oprindeligt stammer fra Goa i Indien og har rødder i portugisisk madlavning. Retten er lavet med hvidløg, ingefær, løg, eddike, chili og masser af krydderier.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Vand
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Fuldkornsris
135 g
Løg
2 stk
Hvidløg
1 fed
Ingefær
½ stk
Tomatpuré
1 pakke
Chiliflager
½ pose
Karry
½ pose
Five spice
¼ pose
(Svovldioxid)
Garam masala
½ pose
Oksebouillon
½ pose
Rødvinseddike
½ spsk
(Svovldioxid)
Vand
2 dl
Pulled pork
300 g
(Selleri, Sennep)
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Sennepsvinaigrette
¼ pose
(Sennep, Svovldioxid)
Koriander, frisk
½ pakke
Lime
1 stk
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 582 kcal
  • Fedt: 15 g
  • Kulhydrater: 73 g
  • Protein: 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog risene som anvist på posen.
 Pil og hak løg groft. Varm en gryde op med lidt olie og steg løg ved middelhøj varme i 5-7 min. Pil imens hvidløg og skræl ingefær og hak begge fint eller riv dem på et rivejern. Kom tomatpuré i gryden og steg med i 1 min. Tilsæt hvidløg, ingefær, chiliflager (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt), karry, five spice, garam masala, bouillon, eddike og vand. Kog det hele under låg i 5-7 min. Blend saucen med en stavblender, hvis du vil have en glat suppe.
 Tag kødet op af lagen og skær det i store stykker. Kom dem ned i saucen og lad det småkoge 3-4 min under låg. 
 Skyl tomat og skær i tern. Skær bunden af salaten og skyl den grundigt. Brug gerne en salatslynge til at tørre den eller lad det dryppe af i en sigte/dørslag. Kom salaten i en skål og vend den med dressing og tomattern.
Hak koriander groft. Skær lime i både. Drys koriander over vindaloo'en og servér med ris og limebåde til. Spis salaten ved siden af.
Håber maden smager!