Citruskrydret kyllingebryst med kartoffelmos, tomatkompot, radiser og grønkål
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Citruskrydret kyllingebryst med tomatkompot

kartoffelmos, radiser og grønkål
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Saftigt kyllingebryst med et strejf af citrus, serveret med cremet kartoffelmos, sød tomatkompot, sprøde radiser og frisk grønkål.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Smør
  • Sukker
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Bagekartoffel
2 stk
Smør
1 spsk
(Mælk, Laktose)
Mælk
½ dl
(Mælk, Laktose)
Kyllingebryst
280 g
Citruskrydderi
½ pakke
Løg
½ stk
Tomat
2 stk
Lys balsamico
1 spsk
(Svovldioxid)
Sukker
½ tsk
Radiser
½ pose
Snittet grønkål
100 g
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 474 kcal
  • Fedt: 11 g
  • Kulhydrater: 51 g
  • Protein: 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand i 20–25 min. til de er møre.
Varm en pande op til middelhøj varme og tilsæt lidt olie. Steg kyllingen ca. 2 min. på hver side. Læg kyllingen i et ovnfast fad og krydr med citruskrydderi. Steg videre i ovnen i 10-15 min. til kyllingen er gennemstegt. Lad den hvile ca. 5 min. før den skæres i skiver. Gem skyen fra kyllingen.
Pil og hak løg fint. Skyl og skær tomat i grove stykker. Varm lidt olie op i en lille gryde ved middelhøj varme og steg løg ca. 2 min. Tilsæt tomat og steg videre ca. 2 min. til løget er blødt. Tilsæt balsamico og sukker og steg yderligere 2-3 min. til væsken er kogt lidt ind. Smag til med salt og peber og lad kompotten stå på lav varme indtil servering.
Skyl og skær radiserne i kvarte. Varm panden fra kyllingen op til middelhøj varme. Tilsæt lidt olie og steg radiserne ca. 2 min. Tilsæt grønkålen og steg ca. 2 min. mere. Krydr med lidt salt og peber.
Hæld vandet fra de færdigkogte kartofler og lad dem dampe tørre i gryden. Kom smør i og mos dem sammen med et piskeris eller kartoffelmoser. Tilsæt mælk lidt ad gangen mens du rører, indtil kartoffelmosen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Håber maden smager!