Carnitabowl med marinerede svinestrimler med ris, salsa, lime og koriander

Kalorielet

Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Carnitabowl med marinerede svinestrimler

ris, salsa, lime og koriander
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Carnitas er en klassisk mexicansk ret, der bogstaveligt talt betyder "små stykker kød."

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarerne kan indeholde andre allergener

    Basisvarer:
    • Olie
    • Sukker
    • Vand
    • Salt
    Basmatiris
    135 g
    Strimler af skinkeinderlår
    300 g
    Olie
    ½ tsk
    Paprika
    ½ pose
    Oregano
    ½ pose
    Lime
    ½ stk
    Tomat
    1 stk
    Grøn peber
    1 stk
    Rødløg
    ½+½ stk
    Koriander, frisk
    ½+½ pakke
    Sukker
    ½ tsk
    Rød chili
    ½ stk
    Hvidløg
    1 fed
    Tomatpuré
    ½ pakke
    Vand
    ¾ dl
    Næringsindhold (per portion)
    • Energi: 489 kcal
    • Fedt: 6 g
    • Kulhydrater: 68 g
    • Protein: 42 g
    Oplysninger om allergener

    Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

    Sådan gør du

     Kog risene som anvist på posen.
    Læg kødet i en skål og bland med neutral olie, paprika, tørret oregano og salt.
    Skyl lime og riv skallen fint. Skær tomat og grøn peber i små tern. Pil og hak ½ rødløg. Læg det hele i en skål. Pluk koriander og tilsæt halvdelen. Pres limesaft over, krydr med salt og sukker og bland godt.
    Skær resten af løget i skiver. Skyl chili og skær i strimler (Fjern frø og frøvægge eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt). Varm lidt olie op i en stor pande. Steg kødet og løg ca. 4 min. Pres hvidløg i og tilsæt chili og tomatpuré. Steg yderligere ca. 1 min. Hæld vand i og lad det koge sammen ca. 1 min. til kødet er gennemstegt.
    Fordel basmatiris i serveringsskåle og kom carnitas og salsa på. Top med resten af korianderen.
    Håber maden smager!