Glutenfri
5 dages holdbarhed
Kylling souvlaki med tzatziki
ristede kartofler og salatRetten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Tzatziki er en klassisk middelhavs dip, med oprindelse i det græske køkken. Den laves typisk med yoghurt, agurk, hvidløg og olivenolie
Tzatziki er en klassisk middelhavs dip, med oprindelse i det græske køkken. Den laves typisk med yoghurt, agurk, hvidløg og olivenolie
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Kartofler, små
400 g
Hvidløg
½ fed
Citron
½ stk
Timian
½ pose
Kyllingeinderfilet
300 g
Skoleagurk
1 stk
Hvidløg
½ fed
Græsk yoghurt
1 dl
Hjertesalat
1 stk
Rødløg
½ stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 442 kcal
- Fedt: 11 g
- Kulhydrater: 41 g
- Protein: 44 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
Læg kartofler på en plade med bagepapir (skær evt. store kartofler i halve for kortere stegetid). Vend med olivenolie, salt og peber. Steg midt i ovnen ca. 20 min.
Pil og pres hvidløg i en skål. Pres saft fra citronen over og bland med timian, olivenolie, salt og lidt peber. Læg kyllingen i skålen og bland godt rundt. Lad det marinere til det skal steges.
Skyl og riv agurk groft. Pres det værste væde fra og kom i en skål. Pil og pres hvidløg i. Bland med græsk yoghurt, salt og peber.
Skyl salaten og skær i strimler. Pil rødløg og snit i tynde både.
Varm lidt olivenolie op i en stegepande. Steg den marinerede kylling ca. 5 min. til den er gennemstegt.
Servér kylling souvlaki med tzatziki, ristede kartofler og salat.
Håber maden smager!