Glutenfri
5 dages holdbarhed
Fransk estragonkylling
med kogte kartofler og salatRetten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Navnet "estragon" stammer fra det græske ord "drákon," der betyder "drage" sandsynligvis på grund af plantens lange, snoede rødder.
Navnet "estragon" stammer fra det græske ord "drákon," der betyder "drage" sandsynligvis på grund af plantens lange, snoede rødder.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mælk·
- Sennep·
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Vand
- Olivenolie
- Olie
- Salt
- Peber
Kartofler, små
400 g
Squash
½ stk
Tomat
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Estragon, frisk
½ pakke
Kyllingebryst
280 g
Creme fraiche
1 dl
Vand
1 dl
Hvidvinseddike
½ spsk
Dijon sennep
½ spsk
Hønsebouillon
½ pose
Salatmix Napolitana
50 g
Hvidvinseddike
½ spsk
Olivenolie
½ spsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 509 kcal
- Fedt: 20 g
- Kulhydrater: 41 g
- Protein: 42 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
Krydr kyllingebrysterne med salt og lidt friskkværnet peber. Varm lidt olie op til god varme på en stegepande og brun kyllingen på alle sider ca. 3 min. i alt. Læg dem i et smurt ovnfast fad.
Skyl squash og tomat. Skær tomat i grove tern. Skær squash i 1 cm tykke skiver. Pil skalotteløg og skær i ringe. Pluk bladene af estragon og hak dem groft.
Fordel løg, squash og halvdelen af tomaterne over kyllingen. Bland creme fraiche, mælk, hvidvinseddike, dijonsennep, estragon og hønsebouillon i en lille skål. Hæld blandingen over kyllingen og steg i ovnen ca. 25 min.
Bland resten af tomaterne med salatblandingen i en skål. Dressér salaten med olivenolie og hvidvinseddike. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
Server gratineret fransk estragonkylling med nykogte kartofler og salat.
Håber maden smager!