Klassisk løgsuppe med ostegratineret brød

Kalorielet

Budget
Vegetar
4 dages holdbarhed

Klassisk løgsuppe med ostegratineret brød

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Fransk løgsuppe, eller soupe à l'oignon som den kaldes på fransk, er en klassisk fransk ret, der især er populær om vinteren. Den er lavet af karamelliserede løg, bouillon. Serveret med brød og ost, der gratineres i ovnen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soja
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Smør
  • Olie
  • Sukker
  • Salt
  • Peber
Løg
4 stk
Hvidløg
1½ fed
Timian, frisk
½ pakke
Laurbærblad
1 stk
Grøntsagsbouillon
2 pose
Rød balsamico
½-1 spsk
(Svovldioxid)
Sojasauce
1-2 spsk
(Soja)
Foccacia brød
1 stk
(Gluten, Hvede)
Revet ost
100 g
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 589 kcal
  • Fedt: 25 g
  • Kulhydrater: 65 g
  • Protein: 25 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
 Pil og skær løg og hvidløg i tynde skiver. Skyl timian og træk bladene af stilkene. Varm en stor gryde op til middelhøj varme og tilsæt lidt olie. Steg løgene ca. 5-7 min. til de er let brunede.
 Kom 1 spsk smør i gryden med løgene og tilsæt hvidløg, halvdelen af timian, laurbærblad, bouillon og 7 dl vand. Bring det i kog og lad det koge ca. 10 min. Smag til med balsamico, soja, lidt sukker, salt og peber.
 Skær focaccia i skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og fordel revet ost ovenpå. Gratinér i ovnen ca. 3-4 min. til osten er gylden.
 Tag laurbærblad op af suppen før servering. Drys resten af timian over og top med gratineret brød eller servér dem ved siden af.
Håber maden smager!