Cottage pie og salat med tomat og vinaigrette
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Cottage pie

og salat med tomat og vinaigrette
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
14 Ingredienser
Cottage pie har en lang historie, der strækker sig tilbage til 1700-tallet i Storbritannien og Irland. Retten opstod som en måde for landarbejdere og bønder (ofte kaldet "cottagers") at bruge rester af kød og kartofle

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Smør
  • Vand
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Bagekartoffel
1½-2 stk
Mælk
½-1 dl
(Mælk, Laktose)
Smør
½ spsk
(Mælk, Laktose)
Løg
½ stk
Hvidløg
1 fed
Gulerod
1 stk
Bladselleri
1 stilk
(Selleri)
Hakket oksekød
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Urte kryddermix
1 pose
Vand
1½ dl
Revet ost
50 g
(Mælk, Laktose)
Tomat
1 stk
Salatblanding
50 g
Sennepsvinaigrette
½ pose
(Sennep, Svovldioxid)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 666 kcal
  • Fedt: 32 g
  • Kulhydrater: 51 g
  • Protein: 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 230°C (Varmluft).
 Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i vand, der lige dækker ca. 20 min. til de er møre.
 Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerod og skyl bladselleri og skær begge i tern. Varm lidt olie op til høj varme i en bred/stor gryde. Læg kødet på i ét stykke og brun ca. 1 min. på hver side, så det får stegeskorpe. Del nu kødet fra hianden med en grydeske. Tilsæt grøntsagerne og steg det hele i 3-4 min. Tilføj tomatpuré og steg videre i 1-2 min. Kom urte kryddermix og vand i og bring i kog. Lad det simre ca. 10-15 min. Smag til med salt og peber.
 Varm mælk og smør i en kasserolle. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med et piskeris. Tilsæt mælken lidt ad gangen og smag til med salt og peber.
 Kom kødsaucen i et smurt ovnfast fad og fordel kartoffelmosen ovenpå. Drys revet ost ud over mosen. Bag det i ovnen i 8-10 min. til osten er gylden.
Skyl og skær tomaterne i tern. Kom dem i en skål sammen med salatblandingen. Vend sammen med vinaigrette.
Håber maden smager!