Spinatrisotto med citrusbagt fennikel og porre
20-30
Budget
Vegetar
4 dages holdbarhed

Spinatrisotto med citrusbagt fennikel og porre

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Smør

Det skal du have

Porre
Porre
1 stk
Fennikel
Fennikel
1 stk
Hvidløg
Hvidløg
1 fed
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Citruskrydderi
Citruskrydderi
1 pakke
Skalotteløg
Skalotteløg
1 stk
Risottoris
Risottoris
150 g
Grøntsagsbouillon
Grøntsagsbouillon
½ pose
Babyspinat
Babyspinat
50 g
Tanelli ost
Tanelli ost (Mælk, Laktose)
1 pakke
Croutoner
Croutoner (Gluten, Hvede)
½ pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 575 kcal
  • Fedt 24 g
  • Kulhydrater 76 g
  • Protein 14 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
  2. Fennikel og porre: Skær porre i tykke skiver, skyl og lad dem dryppe af i et dørslag. Skær top og bund af fennikel og skær den i både. Pil og pres hvidløg og bland med 1 spsk olivenolie, æbleeddike, citruskrydderi, lidt salt og peber. Vend marinaden sammen med porre og fennikel, kom det i et ovnfast fad og bag ca. 15 min. til fennikelen er mør.
  3. Risotto: Pil skalotteløg og hak fint. Varm en gryde eller høj stegepande op med lidt olie. Svits skalotteløg 1-2 min. Kom risene på og steg yderligere 1-2 min. under omrøring. Tilsæt bouillon og 5-6 dl vand lidt ad gangen under omrøring. Lad det koge ind ved medium varme ca. 20 min. så væden opsuges af risene. Der skal være en smule bid i risene.
  4. Spinatpuré: Skyl og tør spinaten og kom det i en blendekop med ½ spsk olivenolie. Blend med stavblender til den er lind.
  5. Mantecatura/afrunding: Riv osten fint. Vend ost, spinatpuré og 1 spsk smør i risottoen, når den er klar. Smag til med salt og peber. Lad den trække under låg 1 min.
  6. Anret: Kom risotto i dybe tallerkner og fordel fennikel og porre ovenpå. Top med croutoner til sidst.