Poulet Provençal - Bagt kylling med tomat- og timiansky og kartoffelgratin
40-50
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Poulet Provençal - Bagt kylling med tomat- og timiansky og kartoffelgratin

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Olivenolie
  • Smør

Det skal du have

Bagekartoffel
Bagekartoffel
1 stk
Løg
Løg
½ + ½ stk
Hvidløg
Hvidløg
½ + ½ fed
Piskefløde
Piskefløde (Mælk, Laktose)
1 dl
Tanelli ost
Tanelli ost (Mælk, Laktose)
1 pakke
Kyllingebryst
Kyllingebryst
280 g
Timian, frisk
Timian, frisk
½ pakke
Tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
Rød balsamico
Rød balsamico (Svovldioxid)
½ spsk
Hønsebouillon
Hønsebouillon
½ pose
Cherrytomater
Cherrytomater
125 g
Oliven
Oliven
½ pakke
Salatmix Napolitana
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 728 kcal
  • Fedt 45 g
  • Kulhydrater 37 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Kartoffelgratin: Skræl og skær kartofler og løg i tynde skiver. Hak hvidløg fint. Bring fløde og ½ dl vand i kog i en stor gryde. Bland kartofler, halvdelen af løg og hvidløg, salt og friskkværnet sort peber i. Lad det hele simre i et par min. Kom det i et smurt ovnfast fad og riv osten over. Bag gratinen midt i ovnen ca. 25-30 min. til kartoflerne er møre og den har fået en flot farve.
  3. Poulet Provençal: Varm lidt smør i en stegepande. Steg kyllingebrysterne ca. 2 min. på hver side. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Læg kyllingen over i et rummeligt ovnfast fad. Brug panden til det næste.
  4. Tomat- og timiansky: Skyl og hak al timian fint. Kom evt. lidt ekstra smør på panden. Tilsæt tomatpuré, balsamico, bouillon, halvdelen af timian, ½ spsk sukker og 1½ dl vand. Lad det simre ca. 5 min.
  5. Poulet Provençal - fortsat: Skyl og halvér imens tomaterne. Fordel tomat, oliven og resten af løget i fadet rundt om kyllingen. Hæld tomat- og timianskyen hen over. Steg nederst i ovnen ca. 10-15 min. til kyllingen er helt gennemstegt.
  6. Hvidløgssmør: Kom resten af timian og hvidløg i en lille skål sammen med 1½ spsk blødt smør, salt og lidt friskkværnet sort peber. Mos det sammen med en gaffel.
  7. Salat: Kom salatmix i en skål og dryp lidt olivenolie over. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
  8. Servér Poulet Provençal med kartoffelgratin, hvidløgssmør og salat.