Chili sin carne med majssalsa
35-45
Vegetar
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Chili sin carne med majssalsa

En meget lækker og fyldig chili til en kødfri dag tilberedt med svampe, som giver retten god smag og masser af umami. En ret med både saft og kraft.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Fuldkornsris
Fuldkornsris
135 g
Champignon
Champignon
200 g
Forårsløg
Forårsløg
½ bundt
Hvidløg
Hvidløg
1 fed
Gulerod
Gulerod
2 stk
Rød peber
Rød peber
1 stk
Chilibønner
1 dåse
Hakkede tomater
Hakkede tomater
½ dåse
Creme fraiche
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
2 spsk
Koriander, frisk
Koriander, frisk
½ pakke
Majskerner
Majskerner
140 g
Tomat
Tomat
2 stk
Rød chili
Rød chili
½ stk
Lime
Lime
½ stk
Nachochips
Nachochips
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 792 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 122 g
  • Protein 27 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Fjern evt. jordrester fra svampene med en blød børste eller et stykke køkkenrulle. Skær svampene i skiver.
  3. Skyl forårsløg og snit dem fint. Hak hvidløg fint. Skræl gulerod og riv groft. Skyl peberfrugt, fjern kernerne og skær i små tern.
  4. Varm 1 spsk olie i en tykbundet gryde og svits svampe, forårsløg, hvidløg, gulerod og peberfrugt i 4 min. Smag til med salt og peber.
  5. Tilsæt chilibønner og hakkede tomater og bring retten i kog. Skru ned for varmen og lad retten simre under låg i ca. 10 min.
  6. Majssalsa: Del limen i to. Skyl og skær tomaterne i tern. Hak chili fint og koriander groft. Bland det hele med majs uden væde, smag til med lime, salt og peber.
  7. Anret portionsvis og servér med nachos, salsa og creme fraiche.