Meatball Mediterranean
5 dages holdbarhed

Meatball Mediterranean

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Små krydrede kødboller inspireret af middelhavsområdet, ovnstegt i tomat-ajvar sauce (ajvar er peberfrugtsauce) og serveres med pasta og frisk rucola.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
Hvidløg
1 fed
Basilikum, frisk
½ pakke
Hakket oksekød
300 g
Urte kryddermix
1 pose
Rasp
1 pose
(Gluten, Hvede)
Pasteuriseret æg
1 bæger
(Æg)
Ajvar
1 pakke
Hakkede tomater
1 dåse
Frisk mozzarella
1 stk
(Mælk, Laktose)
Pasta
200 g
(Gluten, Hvede)
Rucola salat
50 g
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 991 kcal
  • Fedt: 39 g
  • Kulhydrater: 98 g
  • Protein: 62 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
Pil og pres hvidløg. Finhak basilikum og bland halvdelen af den i kødet sammen med krydderi, rasp og æg. Krydr med salt og peber. TIP: Ælt i røremaskine eller med hænderne, vask dem grundigt eller brug engangshandsker. Lav 4-5 kødboller pr. person med en spiseske dyppet i koldt vand og form dem med hånden. Fordel kødbollerne i et smurt ovnfast fad.
Fordel ajvar og hakkede tomater over kødbollerne, spæd evt. til med en smule vand, hvis du synes sovsen er for tyk. Krydr med salt og peber. Skær mozzarella i skiver og fordel på saucen. Bag i ovnen ca. 30 min. til kødbollerne er gennemstegte.
 Sæt imens rigeligt vand med lidt salt over i en gryde og kog halvdelen af pastaen 9-12 min.
Skyl rucola og resten af basilikummen. Nip resten af basilikummen over fadet og servér med pasta og rucolaen.
Håber maden smager!