Münchner schnitzel med ovnbagte kartofler og cremet gurkensalat med dild
4 dages holdbarhed

Münchner schnitzel med ovnbagte kartofler

cremet gurkensalat med dild
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser
Bayersk version af schnitzel paneret med sennep og peberrod. Serveret med klassisk tysk agurkesalat med creme fraiche og dild.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Mel
  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olie
Kartofler
400 g
Peberrod frisk
½ stk
(Svovldioxid)
Kotelet
2 stk
Dijon sennep
1 spsk
(Sennep, Svovldioxid)
Pasteuriseret æg
1 bæger
(Æg)
Rasp
1 pose
(Gluten, Hvede)
Skalotteløg
1 stk
Dild, frisk
½ pakke
Tomat
1 stk
Skoleagurk
1 stk
Hvidvinseddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Creme fraiche
1 dl
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 971 kcal
  • Fedt: 65 g
  • Kulhydrater: 55 g
  • Protein: 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Halvér kartofler og fordel på en bageplade med bagepapir. Vend med olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 25 min.
Skræl og riv peberrod fint. Bank koteletterne flade med en kødhammer. Smør dem på den ene side med sennep og drys med revet peberrod. Kom mel, æg og rasp i hver sin tallerken. Vend forsigtigt kødet først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Sørg for at klappe raspen, så den sidder godt fast.
 Varm en stegepande op med en god sjat olie. Steg schnitzlerne ved middelhøj varme ca. 3-4 min. på hver side. Kom 3 spsk smør på panden det sidste min. af stegetiden. Krydr med salt og peber. Hæld det smeltede smør i en lille skål.
 Pil skalotteløg og skær i tynde skiver. Skyl tomat og skær i tern. Hak dilden. Skyl agurk og skær i skiver på ca. ½ cm. Bland det hele med hvidvinseddike og creme fraiche. Smag til med salt og peber. 
Anret schnitzlerne og gurkensalat på tallerkener og spis med kartofler og smørsauce.
Håber maden smager!