Brandade af torsk med grøn salat og sennepsvinaigrette
4 dages holdbarhed

Brandade af torsk med grøn salat og sennepsvinaigrette

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser
Brandade er en traditionel ret fra Middelhavsområdet, særligt populær i det sydlige Frankrig og Spanien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olivenolie
Torskefilet (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Bagekartoffel
2 stk
Sødmælk
1½ dl
(Mælk, Laktose)
Hvidløg
2 fed
Tanelli ost
1 pakke
(Mælk, Laktose)
Rasp
1 pose
(Gluten, Hvede)
Hjertesalat
1 stk
Sennepsvinaigrette
½ pose
(Sennep, Svovldioxid)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 623 kcal
  • Fedt: 27 g
  • Kulhydrater: 58 g
  • Protein: 38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft). Drys salt på torsken.
Skræl kartofler og skær dem i tern på 2x2 cm. Kog dem i en gryde ca. 20 min. til de er møre.
 Kom torsk og mælk i en gryde. Pil hvidløg og pres det ned i gryden. Lad det småsimre under låg i 8-10 min.
 Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med et piskeris. Kom torsken op i mosen og vend det sammen. Rør mælken fra gryden i lidt ad gangen og tilsæt 1 spsk smør og 1 spsk olivenolie. Smag til med salt og kværnet peber. Kom brandaden i et ovnfast fad ca. 20x15 cm. og glat det ud. Riv osten over og drys med rasp. Bag det ca. 10 min til det har fået en gylden farve. 
 Skær bunden af salaten og skyl grundigt. Brug gerne en salatslynge til at tørre den eller lad det dryppe af i en sigte/dørslag. Kom salaten i en skål og vend det med vinaigrette.
Håber maden smager!