Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Tom Kha Gai - Cremet kokossuppe med kylling
4.18 (106)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soja
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Sukker
- Salt
- Olie
Rødløg
½ stk
Ingefær
½ stk
Champignon
75 g
Tomat
1 stk
Rød chili
¼+¼ stk
Citrongræs
½-1 stilk
Kyllingelårsteak
2 stk
Basmatiris
135 g
Kokosmælk
4 dl
Hønsebouillon
1 pose
Lime
½+½ stk
Sojasauce
1 spsk
Koriander, frisk
½ pakke
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 994 kcal
- Fedt: 57 g
- Kulhydrater: 73 g
- Protein: 47 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Den nemmeste måde at skrælle ingefær på er at bruge en ske til at skrabe skallen af med.
Pil løg og hak groft. Skræl ingefæren og skær i tynde skiver (se tips). Rens svampene for evt. jordrester. Skyl tomat og chili. Skær tomat og champignon i både og hak halvdelen af chilien fint (fjern kerner og frøvægge eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt). Kassér de hårde blade yderst på citrongræsset, knus det med fladen af knivbladet og del i to. Fjern skindet på kyllingelårene og del kødet i mundrette stykker.
Kog risene som anvist på posen.
Varm lidt olie op til middelhøj varme i en stor gryde. Svits løg, ingefær, citrongræs og chili i 1 min. Tilsæt kokosmælk, bouillon og kyllingen og lad suppen småkoge i 5 min. Skyl lime og riv skallen af halvdelen fint. Tilføj limeskal, ½ spsk sukker, soja, champignon og tomat og lad det simre i 5 min. til eller til kyllingen er gennemkogt. Smag suppen til med saft fra den revede lime og salt før servering.
Skær resten af chilien i tynde skiver og resten af limen i både. Skyl og hak korianderen groft. Top suppen med chili og koriander og servér med limebåde ved siden af.
Håber maden smager!