Tun tataki med ponzu, vildris og fintsnittet grønt
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Tun tataki

med ponzu, vildris og fintsnittet grønt
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Soja
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Sukker
  • Salt
Vildrisblanding
180 g
Rødløg
1 stk
Hvidvinseddike
2 spsk
(Svovldioxid)
Skoleagurk
1 stk
Forårsløg
1 bundt
Gulerod
1 stk
Lime
½+½ stk
Sojasauce
4½ spsk
(Soja)
Tunsteak (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Sesamfrø
1 pose
(Sesamfrø)
Koriander, frisk
½ pakke
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 679 kcal
  • Fedt: 4 g
  • Kulhydrater: 94 g
  • Protein: 67 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Tataki er en metode hvor fisken lynsteges på ydersiden og fortsat er rå indeni. Læg fisken i køleskabet i 5 min. efter stegning, så er den nemmmere at skære i tynde skiver.

Sæt vildrisblandingen over i 3½ dl vand med lidt salt og kog i 15 min. Sluk for varmen og lad trække til resten er færdig.
 Pil rødløg og skær i tynde skiver. Bland eddike, 1 dl vand, 2 spsk sukker og lidt salt i en kasserolle og kog op. Tag det af varmen, vend løgene i og lad trække i mindst 10 min. før servering.
 Skyl agurk og forårsløg og skræl gulerod. Snit det hele i tynde stave og fordel dem på en tallerken.
Skær halvdelen af lime i både og pres saften af den anden del. Bland limesaftsoja og 1 spsk af lagen fra løgene sammen i en lille skål.
 Varm en tør stegepande op til middelhøj varme og steg fisken i 15-20 sek. på alle sider (se Tip). Steg fisken længere, hvis du ønsker det. Skær fisken i tynde skiver på skrå og læg dem på en tallerken. Rist sesamfrøene på den samme pande i et par min. til de er gyldne. Top fisken med sesamfrø og dryp med ponzusauce.
 Skyl, tør og pluk koriander. Strø det over risene og servér til tun tataki og snittet grønt med syltede rødløg, limebåde og resten af ponzusaucen som tilbehør.
Håber maden smager!