Ris pilaf med kylling og ristede mandler
Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Ris pilaf med kylling

og ristede mandler
3.68 (139)
Under 40 min
11 Ingredienser
Afrikansk inspireret rispilaf med kylling og sprød topping med mandler. De mange krydderier giver skøn smag og ikke mindst duft i køkkenet. Retten er udviklet af madbloggeren Ditte Ingemann. Retten er ikke stærk.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Nødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
Hvidløg
1½ fed
Rødløg
½ stk
Ingefær
½ stk
Grøn peber
½ stk
Garam masala
1 pose
Kyllingebryst
280 g
Basmatiris
135 g
Hønsebouillon
½ pose
Saltede mandler
½ pose
(Nødder)
Bredbladet persille
½ pk
Citron
½ stk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
625 kcal
Fedt:
22 g
Kulhydrater:
64 g
Protein:
43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Pil ⅔ solo hvidløg og ½ løg, skræl ingefær og skær ½ peberfrugt i kvarte.
Kom hvidløg, ingefær, rødløg, peberfrugt, 2 tsk garam masala i en minihakker og blend det hele godt sammen til en sammenhængende pasta. Svits pastaen i 2 spsk olie i en dyb pande – lad krydderierne ”brænde” en smule af.
Skær imens kyllingen ud i mundrette tern og svits stykkerne sammen med krydderierne. Tilsæt 200 g ris, og steg videre under omrøring i 3 minutter, til risene bliver klare.
Hæld 3½ dl kogende vand og ½ bouillonterning i panden, rør godt rundt og krydr med salt og peber. Læg låg på panden, skru ned for varmen, og lad risene simre i ca. 20 minutter, til al væden er absorberet.
Rist imens mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Hak dem derefter groft. Skyl og nip persillen og hak den fint og bland den med revet skal fra ½ citron.
Tag panden fra varmen, og løsn risene med en gaffel. Servér retten drysset med mandler, persille og citronskal.
Håber maden smager!