Hakkebøffer med bagt græskar og rodfrugtmos
30-40
5 dages holdbarhed

Hakkebøffer med bagt græskar og rodfrugtmos

Hakkebøffer med spicy bagt græskar, rodfrugtmos og stegte løg. En skøn efterårsret.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • nødder,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Smør

Det skal du bruge

Bagekartoffel
Bagekartoffel
1 stk
Gulerod
Gulerod
1 stk
Pastinak
Pastinak
1 stk
Butternut græskar
Butternut græskar
½ stk
Hvidløg
Hvidløg
1 fed
Chiliflager
Chiliflager
½ tsk
Timian
Timian
½ pose
Hakket oksekød
Hakket oksekød
300 g
Løg
Løg
1 stk
Rødvinseddike
Rødvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Saltede mandler (Nødder)
1 pose
Bredbladet persille
Bredbladet persille
½ pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 743 kcal
  • Fedt 33 g
  • Kulhydrater 71 g
  • Protein 40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Du behøver skære skrællen af græskaret. Den bliver blød og kan spises, når den bages.

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Rodfrugtmos: Skræl kartoffel, gulerod og pastinak og skær i små stykker. Kog i vand uden salt ca. 15-20 min.
  3. Bagt græskar: Skyl og skær top og bund af græskaret og del på langs. Skrab kernerne ud med en ske og skær græskaret i grove tern. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Pres hvidløg i en skål og bland det med ½ spsk olivenolie, chili, timian, salt og peber. Hæld det hele over græskaret og bland godt rundt. Fordel stykkerne jævnt på pladen og bag ca. 20 min. Vend dem undervejs.
  4. Hakkebøf med løg: Varm en stegepande op til høj varme med smør eller olie. Form 1 hakkebøf pr. person. Brun bøfferne hurtigt på panden, skru ned til middelvarme og steg dem færdige 5-6 min. på hver side. Krydr med salt og peber og tag bøfferne af. Pil løg og skær i skiver. Steg dem på samme pande ved middelvarme 4-5 min. Tilsæt eddike, ½ spsk sukker og ½ spsk vand og kog det ca. 2 min.
  5. Rodfrugtmos - fortsat: Hæld kogevandet fra rodfrugterne, men gem ½ dl. Mos med et piskeris og tilsæt 1 spsk smør og evt. kogevand til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
  6. Anret: Hak mandlerne groft og drys dem over græskaret. Skyl og hak persillen groft. Top hakkebøfferne med bløde løg og servér med bagt græskar og rodfrugtmos drysset med persille.