MortensAnd med rødkål og brune kartofler
Glutenfri
5 dages holdbarhed

MortensAnd med rødkål og brune kartofler

4.38 (65)
Under 35 min
11 Ingredienser
Confiteret andebryst og -lår, færdiglavet rødkål, 2 slags kartofler og lækker andesauce.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Smør
Kartofler
300 g
Confiteret andebryst
1 stk
Confiteret andelår
1 stk
Kartofler på glas
½ glas
Majsstivelse
½ pose
Piskefløde UHT
2 dl
(Mælk, Laktose)
Andefond
1 spsk
Rød balsamico
½ spsk
(Svovldioxid)
Kulør
½ tsk
Rødkål, forkogt
½ glas
Kruspersille
½ pakke
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 1808 kcal
  • Fedt: 151 g
  • Kulhydrater: 75 g
  • Protein: 38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Du kan pille kartoflerne inden servering. Kog og pil dem om formiddagen, lun med kogende vand i ca. 5 min. inden servering.

Tænd ovnen og varm op til 225°C
 Kog de rå kartofler i rigeligt letsaltet vand ca. 15-20 min. til de slipper, når man stikker i dem. Hæld vandet fra, når de er færdige.
Læg andebryst og -lår på en bageplade med bagepapir og sæt dem i den varme ovn ca. 15 min. til de er gennemvarme og let sprøde i skindet.
 Hæld de forkogte kartofler i en sigte og lad dryppe af. Varm en stegepande op med ½ dl sukker og lad det smelte uden at røre i det. Kom 1 spsk smør på og saml det med en træske. Tilsæt kartoflerne, skru lidt ned og vend jævnligt i ca. 10 min. så karamellen fordeles godt på alle kartoflerne.
 Rør majsstivelsen med en smule koldt vand. Kog fløden op og tilsæt andefond, balsamico, majsstivelse lidt ad gangen til ønskede konsistens og kulør efter hvor mørk du vil have den. Lad det simre i 5 min. Smag til med peber, sukker og lidt fedt fra anden. Justér med lidt vand, hvis den bliver for tyk.
Varm rødkålen i en gryde ved lav varme.
Skyl og hak persille og drys over de kogte kartofler. Servér andestykkerne med brune og hvide kartofler, rødkål og andesauce.
Håber maden smager!