Speltotto med selleri og miso
5 dages holdbarhed

Speltotto med selleri og miso

Ny opskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Perlespelt, et grovere alternativ til ris, her med masser af umami. Selleri, persille, grana og miso.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soja
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Peber
  • Smør
Skalotteløg
½ stk
Knoldselleri
1 stk
(Selleri)
Hvedekerner
125 g
(Gluten, Hvede)
Hvidvin cooking wine
⅓ dl
(Svovldioxid)
Grøntsagsbouillon
½ pose
(Selleri)
Hjertesalat
1 stk
Æbleeddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Grana Padano
35 g
(Æg, Mælk, Laktose)
Bredbladet persille
1 drys
Misopasta
1 spsk
(Soja)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
465 kcal
Fedt:
18 g
Kulhydrater:
58 g
Protein:
18 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Pil Skalotteløg og hak det fint. Skræl selleri skær det i små tern 1x1cm.
Varm en tykbundet gryde/sauterpande op med lidt olie. Svits løg og selleri uden det tager farve. Kom hvidvin på og lad det koge væk. Tilsæt perlespelt, bouillon og 5 dl vand. Kog det i 20-25 min. under omrøring til kornene er møre og har suget væden til sig. De skal ikke være kogt helt tørre. Tilfør evt. mere vand, hvis den er for tør.
 Skær bunden af salaten og skyl den grundigt. Brug gerne en salatslynge til at tørre den eller lad det dryppe af i en sigte/dørslag. Skær eller riv den i mindre stykker. Vend det med æbleeddike, ½ spsk olivenolie og lidt salt.
Riv osten fint. Skyl persille og hak det fint.
 Bland ost, 1 spsk smør og miso i, når speltottoen er let al dente. Smag til med peber. Drys persille over retten og servér salaten til.
Håber maden smager!