Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Jollof-rice
med kyllingRetten har ingen vurdering
Under 50 min
11 Ingredienser
Med vores 'Nem på 5'-retter kan du nyde velsmagende måltider, der kun kræver 5-10 minutters aktiv tilberedelsestid. Derefter passer retterne mere eller mindre sig selv, indtil de er klar til at blive serveret. Traditionel vestafrikansk ret, der er dejlig krydret og her lavet med kylling.
Med vores 'Nem på 5'-retter kan du nyde velsmagende måltider, der kun kræver 5-10 minutters aktiv tilberedelsestid. Derefter passer retterne mere eller mindre sig selv, indtil de er klar til at blive serveret. Traditionel vestafrikansk ret, der er dejlig krydret og her lavet med kylling.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Olie
Kyllingelårsteak
350 g
Rød peber
2 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Ingefær
½ stk
Rød chili
½ stk
Karry
1 pose
Timian
¾ pose
Hønsebouillon
½ pose
Hakkede tomater
½ dåse
Basmatiris
135 g
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 637 kcal
- Fedt: 18 g
- Kulhydrater: 76 g
- Protein: 43 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Brun kyllingen af på begge sidder i lidt olie i en tykbundet gryde, gerne én, der kan tåle at komme i ovnen. Tag kyllingerne op, når de er brunet godt af og læg dem på en tallerken.
Skyl peberfrugt og skær den i strimler. Pil løg og hak det groft. Pil hvidløg og hak det fint. Skræl ingefær og riv det. Skyl og hak chili groft.
Kom løg og hvidløg i gryden, skru ned til medium varme og steg ca. 1 min. Tilsæt peberfrugt, ingefær og karry og steg videre 1 min.
Tilføj timian, chili, bouillon, hakkede tomater, ris, 3 dl vand og lidt salt. Lad det koge op og læg kyllingestykkerne øverst. Læg låg på og stil gryden i ovnen i ca. 30 min. Hvis gryden ikke kan tåle at komme i ovnen hæld det da over i et ovnfast fad og dæk med stanniol.
Servér jollof-rice og kylling rygende varm.
Håber maden smager!