35-45
Laktosefri
4 dages holdbarhed
Paneret laks med thai urtesalat og nuoc dressing
Sprødstegt laks serveret med asiatisk inspiration med en dejlig frisk urtesalatsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Æg,
- gluten,
- fisk,
- selleri,
- hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Sukker
- Salt
- Mel
- Olie
Det skal du bruge
Bulgur (Gluten, Hvede)
125 g
Rød chili
½ stk
Hvidløg
1 fed
Lime
½ stk
Fiskesauce (Fisk)
1½ spsk
Skalotteløg
½ stk
Bladselleri (Selleri)
2 stilk
Tomat
1 stk
Mynte, frisk
½ pakke
Koriander, frisk
½ pakke
Rasp (Gluten, Hvede)
1 pose
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Laksefilet u. skind (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 754 kcal
- Fedt 33 g
- Kulhydrater 73 g
- Protein 41 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.
- Bulgur: Kog bulgur i 3 dl vand med lidt salt i 12 min. under låg. Sluk og lad trække til resten af retten er færdig. Hæld evt. overskydende vand fra.
- Nuoc dressing: Hak chili og hvidløg meget fint eller knus det i en morter. Bland det med saft fra lime, fiskesauce og 1 spsk sukker.
- Thailandsk urtesalat: Pil skalotteløg og skær det i strimler. Skær bladselleri i skiver. Skær tomat i tern. Vend grønsagerne med halvdelen af dressingen. Pluk bladene af mynte og hak koriander groft og vend det i salaten lige inden servering.
- Laks: Skær laksen i store tern på ca. 4 cm og krydr med lidt salt. Kom 2 (3)* spsk hvedemel, æg og rasp op i hver sin tallerken. Vend laksestykkerne først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Varm olie i en wok eller stegepande. Steg laksen i ca. 4 min. ved god varme. Tag laksen op og lad den dryppe af på køkkenrulle.
- Servér laksen med urtesalat, bulgur og resten af nuoc dressingen.