Persillefyldt mørbrad med flødesauce
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Persillefyldt mørbrad med flødesauce

4.23 (312)
Under 45 min
11 Ingredienser
En skøn og velsmagende ret med svinemørbrad og 'mormorsalat' lige som du kender den. Det bringer minder og er skønt både til hverdag og weekend.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Vand
  • Smør
  • Sukker
Kartofler, små
400 g
Svinemørbrad
300 g
Kruspersille
½ pakke
Tandstikker
4 stk
Grøntsagsbouillon
½ pose
Vand
1 dl
Smør
2 spsk
(Mælk, Laktose)
Piskefløde
½ dl
(Mælk, Laktose)
Kulør
½ tsk
Citron
1 stk
Piskefløde
½ dl
(Mælk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Sukker
2 spsk
Tyttebærsyltetøj
1 pakke
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 744 kcal
  • Fedt: 38 g
  • Kulhydrater: 63 g
  • Protein: 38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Kog kartofler ca. 15 min. i letsaltet vand.
 Afpuds mørbraden. Skær et dybt hul ind i den ene side af mørbraden med en skarp kniv. Skyl persille og dup den tør. Skub persillen ind med skaftet af en grydeske. Krydr med salt og peber. Luk mørbraden sammen om persillen med tandstikkerne.
 Opløs bouillon i 1 dl kogende vand. Lad 10 g smør eller margarine blive gyldent i en gryde. Brun mørbraden på alle sider ca. 2 min. i alt. Hæld bouillon ved og kog under låg ved svag varme 7-8 min. Vend og steg i endnu 7-8 min. TIP: Hvis gryden er ved at koge tør tilsættes lidt ekstra vand.
 Tag mørbraden op, pak den i stanniol og lad den hvile. Hæld ½ dl fløde i gryden og lad det koge lidt ind uden låg. Smag til med salt og peber. Kom kulør i efter hvor brun du vil have saucen. 
 Kom 2 spsk citronsaft i ½ dl fløde. Lad det stå lidt til fløden bliver tyk. Tilsæt 2 spsk sukker. Skyl og tør salaten. Vend salaten i dressingen.
 Skær kødet i skiver og servér med kartofler, flødesauce, salat og tyttebær.
Håber maden smager!