Grøntsagsbolognese med fuldkornspenne
Vegetar
4 dages holdbarhed

Grøntsagsbolognese med fuldkornspenne

3.77 (71)
Under 40 min
13 Ingredienser
Skøn vegetarisk bolognese med masser af smag og serveret med fuldkornspasta og revet ost. Perfekt til en kødfri dag for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
Champignon
125 g
Løg
1 stk
Hvidløg
2 fed
Knoldselleri
½ stk
(Selleri)
Revet gulerod
200 g
Grøntsagsbouillon
½ pose
(Selleri)
Græsk krydderiblanding
2 tsk
Tomatpuré
2 spsk
Hakkede tomater
1 dåse
Lys balsamico
1 spsk
(Svovldioxid)
Løvstikke
1 drys
Fuldkornspasta
200 g
(Gluten, Hvede)
Revet cheddar
70 g
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 750 kcal
  • Fedt: 26 g
  • Kulhydrater: 98 g
  • Protein: 30 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Rens champignon og hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl selleri og riv det groft. Opløs bouillon i 2½ dl kogende vand.
Varm en gryde med 1-2 spsk olie. Kom alle grøntsagerne i og steg ved middel varme 3-4 min. under omrøring.
Tilsæt græsk krydderi, tomatpuré og hakkede tomater, halvdelen af bouillonen, balsamico, 1 tsk salt, 1 tsk sukker og ½ tsk peber og lad det simre under låg ved svag varme ca. 10 min.
Sæt imens en gryde med rigeligt vand over til spaghettien. Tilsæt ½ tsk salt og spaghetti, når det koger og kog uden låg ca. 10 min.
Tilsæt mere bouillon til bolognesen, alt efter hvor tyk du ønsker sovsen og smag den til med salt og peber.
Skyl løvstikke og pluk den eller hak det groft. Hæld spaghettien i en sigte, dryp af og hæld det i en skål og dryp med lidt olie (gerne olivenolie).
 Du kan også blande spaghettien med bolognesen inden servering.
Håber maden smager!