Vegetar
4 dages holdbarhed
Sommersalat med perlespelt og salatost
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
En vegetarret, som hensætter dig i sommerstemning med mange gode nordiske råvarer. De sunde, hele velsmagende korn giver retten god fyldighed.
En vegetarret, som hensætter dig i sommerstemning med mange gode nordiske råvarer. De sunde, hele velsmagende korn giver retten god fyldighed.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hasselnødder·
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Nødder·
- Sennep·
- Svovldioxid·
- Hvede·
- Spelt hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Peber
- Olivenolie
Perlespelt
170 g
Dijon sennep
½ spsk
Citron
½ stk
Hasselnødder
1 pose
Salatost i kryddermarinade
50 g
Ærter
400 g
Radiser
50 g
Asparges
150 g
Purløg
1 drys
Brød
2 stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 1015 kcal
- Fedt: 43 g
- Kulhydrater: 119 g
- Protein: 39 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Kog perlespelt i 4 dl vand tilsat ½ tsk salt i ca. 20 min. og lad dem trække ca. 5 min. under låg.
Pisk sennep, 1 spsk citronsaft, 2 spsk olivenolie, salt og peber sammen og vend det i den varme perlespelt.
Hak nødderne groft. Hæld væden fra osten, bælg ærterne og skær radiserne i skiver eller både.
Sæt en gryde over med vand og lidt salt. Knæk den nederste hårde del af aspargesene og skær resten i mindre stykker. Kog dem i 1 min. og tilsæt ærterne de sidste 20 sek. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand.
Vend perlespelt sammen med salatost, ærter, radiser og asparges.
Lun brødene på brødristeren.
Vend nødderne i salaten sammen med klippet purløg og servér straks sammen med lunt brød.
Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog.
Håber maden smager!