Græske kefethes med salat
4 dages holdbarhed

Græske kefethes med salat

3.7 (220)
Under 40 min
12 Ingredienser
Disse meget lækre græske frikadeller er så populære, at man næsten ikke kan få nok. Serveres med en blandet salat og de lækre tyrkisk inspirerede somun pitabrød til. En god og enkel ret, med et sommerligt anstrøg. Mere græsk kan det ikke blive.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie
Løg
½ stk
Hvidløg
1½ fed
Tomat
1+2 stk
Hakket oksekød
300 g
Middelhavskrydderi
1 pose
Pasteuriseret æg
½ bæger
(Æg)
Hvidvinseddike
2+3 tsk
(Svovldioxid)
Hjertesalat
1 stk
Rød peber
1 stk
Agurk
½ stk
Salatost i kryddermarinade
50 g
(Mælk, Laktose)
Brød
2 stk
(Havre, Hvede)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 932 kcal
  • Fedt: 53 g
  • Kulhydrater: 65 g
  • Protein: 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Pil og riv løg. Pil og pres hvidløg. Skær den ene tomat i både, fjern kernerne og skær i små tern. Bland kød, hvidløg, løg, græsk krydderi, æg, 2 tsk hvidvinseddike, ½ tsk salt, ¼ tsk peber samt tomattern og rør til det er "samlet".
Form farsen til 4 frikadeller pr. person med en spiseske. Varm en god sjat olie på en pande og steg frikadellerne ved middelvarme i ca. 10 min. Vend dem jævnligt.
Skyl og tør salat, resten af tomaterne, peberfrugt og agurk. Pluk salat i mindre stykker og læg på et fad. Skær tomaterne i både og agurk i skiver. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i små tern. Fordel det hele på salaten. Pynt med salatost. Brug marinaden til dressingen.
 Pisk hvidvinseddike med 2 spsk kryddermarinade fra osten og lidt salt og peber. Hæld dressingen over salaten.
Varm brødet på brødristeren og servér det til frikadellerne sammen med salaten.
Håber maden smager!