Bøf Lindstrøm med ovnbagte rodfrugter, peberrodscreme og spejlæg
5 dages holdbarhed

Bøf Lindstrøm med ovnbagte rodfrugter

peberrodscreme og spejlæg
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
En klassisk hakkebøf rørt med rødbede, sennep, kapers og løg – en velsmagende og svensk inspireret ret.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Mel
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Rødløg
1 stk
Kartofler, små
400 g
Pastinak
1 stk
Gulerod
1 stk
Rødbede
½ stk
Rødløg
½ stk
Kapers
½ glas
Mel
½ spsk
(Gluten, Hvede)
Dijon sennep
1 spsk
(Sennep, Svovldioxid)
Hakket oksekød
300 g
Peberrod frisk
½ stk
(Svovldioxid)
Creme fraiche
1 dl
(Mælk, Laktose)
Æg
2 stk
(Æg)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 721 kcal
  • Fedt: 33 g
  • Kulhydrater: 59 g
  • Protein: 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Kom låg på æggene, så tilberedes hinden på blommen.

Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
 Pil rødløg og skær i både. Del kartoflerne i halve. Skræl pastinak og gulerod og skær dem i grove stykker. Læg det hele på en bageplade med bagepapir og bland med lidt olie, lidt salt og peber. Bag ca. 20 min. til kartoflerne er møre. Vend i det undervejs.
 Skræl rødbede og riv groft ned i en skål. Pil rødløg og hak det fint. Hæld væden fra kapers og hak groft. Bland begge dele med rødbede, mel og sennep og krydr med salt og peber. Rør kødet i og mix det godt sammen, gerne med hænderne. Form det til én hakkebøf pr. person. Varm en stegepande op til høj varme med lidt olie. Brun bøfferne af ca. 2 min på hver side, så de får stegeskorpe. Tag bøffer af og kom dem i ovnen 3-4 min med kartoflerne. Gem panden til spejlæg.
 Skræl peberrod og riv fint. Bland det med creme fraiche og smag den til med salt og peber.
 Tør panden af med et stykke køkkenrulle og varm lidt ny olie op. Slå æggene ud på panden når den er godt varm. Steg dem ved middelhøj varme 2-3 min. så blommen stadig er blød. Krydr med salt og peber.
 Kom spejlæggene oven på bøfferne og servér med bagte rodfrugter og peberrodscreme.
Håber maden smager!