Nem opskrift på vietnamesiske forårsruller

Nem opskrift på vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller er en af de mest populære retter fra det vietnamesiske køkken, og det er ikke uden grund. De er friske, lette, sprøde og fyldt med friske ingredienser, hvilket gør dem perfekte som forret til et vietnamesisk måltid eller som en sund snack. Se, hvordan du laver dem her!

Frit valg mellem 60 retter

Ingredienser (til 4 portioner)

  • 180 g risnudler
  • 12 stk. rispapir
  • Rejer
  • 1 gulerod
  • ½ agurk
  • 100 g rødkål
  • 1 bundt mynte

Har du set, at vi lige nu har fem vietnamesiske retter på menuen hos RetNemt? Fra den sprøde bánh mì til den ikoniske phở – smag på fem signaturretter, der har gjort vietnamesisk mad til en favorit blandt madelskere verden over.

Fremgangsmåde

  1. Kog risnudlerne efter anvisningerne på pakken.
  2. Skær grøntsagerne i ca. 10 cm lange strimler, og pluk bladene fra mynten.
  3. Forbered en tallerken med lunkent vand. Dyp rispapiret i vandet i et par sekunder, indtil det begynder at blive blødt.
  4. Læg papiret på en tallerken eller et skærebræt, og begynd med at lægge risnudlerne i bunden. Top med rejer og urter og rul sammen.
  5. Gentag, indtil alle forårsrullerne er fyldt.

Tip! Sammen med en cremet peanutdressing eller nuoc cham får du en kombination af teksturer og smage, der pirrer smagsløgene og sætter gang i appetitten.

Nem opskrift på vietnamesiske forårsruller

Peanutdressing

Peanutdressing er den perfekte ledsager til dine vietnamesiske forårsruller. Den cremede og let sødmefyldte dressing skaber en fantastisk kontrast til de friske og sprøde forårsruller, samtidig med at den tilfører en nøddeagtig smag, der virkelig løfter retten. Du får en simpel opskrift her!

Ingredienser

  • ½ dl jordnøddesmør
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. japansk soja
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 1 stykke ingefær (ca. 30 g), fintrevet
  • 1 lime, presset
  • ½-1 finthakket chili

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne sammen, indtil du har en jævn dressing.
  2. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tyk.

Nuoc cham

Nuoc cham er endnu en fantastisk dip til vietnamesiske forårsruller. Hvor peanutdressingen imponerer med sin fyldige og nøddeagtige smag, er nuoc cham frisk og intens med en perfekt balance af syrligt, sødt, salt og spicy. Den fremhæver de friske ingredienser i forårsrullerne og tilføjer et autentisk, eksotisk touch. Her får du vores opskrift!

Ingredienser

  • ½ pakke frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 spsk. sukker
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 2 lime

Fremgangsmåde

  1. Skyl alt mynten, pluk bladene af og skær i strimler. Pil hvidløg, skyl chili og snit begge i tynde skiver.
  2. Læg halvdelen af mynten i en morter med hvidløg, chili og sukker. Stød alt sammen til en paste.
  3. Tilsæt fiskesauce og pres limesaft i. Hvis du ikke har en morter, kan du hakke ingredienserne meget fint og blande det hele i en skål i stedet.

Savner du inspiration til vietnamesiske hovedretter, der går godt sammen med de friske forårsruller? Så kommer der en håndsrækning her! Vi har samlet fem vietnamesiske signaturretter, der bringer smagen af Vietnams eksotiske madkultur ind i dit køkken – perfekt til at nyde sammen med dine hjemmelavede vietnamesiske forårsruller.

Bestil din måltidskasse på retnemt.dk