Libanesisk inspireret moussaka gryde med smør-hvidløgsristet spinat på varmt brød

Fusion

Vegetar
4 dages holdbarhed

Libanesisk inspireret moussaka gryde

med smør-hvidløgsristet spinat på varmt brød
Ny opskrift
Under 40 min
14 Ingredienser
Libanon møder Grækenland i denne spændende tomatiseret gryde med aubergine og kikærter, toppet med frisk mynte, græsk fetaost og varmt hvidløgsbrød.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede
    ·
  • Rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
  • Smør
  • Vand
Aubergine
1 stk
Kikærter
1 dåse
Løg
½ stk
Tomatpuré
½ pose
Five spice
½ pose
(Svovldioxid)
Ingefær/hvidløg/chili i olie
½ pose
Grøntsagsbouillon
1 pose
Hakkede tomater
1 dåse
Vand
1 dl
Hvidløg
1 fed
Smør
1½ spsk
(Mælk, Laktose)
Brød
2 stk
(Gluten, Hvede, Rug)
Babyspinat
100 g
Bredbladet persille
½ pk
Mynte, frisk
½ pk
Salatost i kryddermarinade
50 g
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
920 kcal
Fedt:
38 g
Kulhydrater:
110 g
Protein:
35 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Du kan evt. bruge olien fra osten til at stege i.

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
Skyl og skær aubergine i mellemstore tern. Fordel dem på den ene side af en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie (se tip), salt og peber. Rist auberginen i ovnen i ca. 20 min. Dræn kikærterne, skyl dem i koldt vand og fordel dem på den anden side af bagepladen. Tilsæt lidt olie, salt og peber og steg videre i ovnen i 10 min.
Pil og hak løg groft. Varm en gryde op til middelhøj varme og tilsæt lidt olie. Steg løget i 2 min. Tilsæt tomatpuré, five spice og ingefærolie og steg videre i 1 min. Rør bouillon, tomat og vand i og bring det hele i kog. Kom de bagte aubergine og kikærter op i gryden og lad det simre ved svag varme indtil servering. Smag til med salt og peber.
Pil og hak hvidløg fint. Smelt smør i en stegepande ved middel varme. Steg hvidløg ca. 1 min. Flæk brødene i to og læg det på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med lidt af hvidløgssmørret. Lun brødet i ovnen i 4-5 min.
 Skyl spinat og persille og hak persillen groft. Steg spinaten i det resterende smør ca. 3-4 min. til den er faldet sammen og er mørkegrøn. Vend halvdelen af ​​persillen i og smag til med lidt salt og peber. Fordel spinaten på brødet og skær brødet i to inden servering.
Skyl og hak mynte groft. Top retten med salatost, mynte og resten af ​​persillen og sevér med spinatbrød til.
Håber maden smager!