Georgiske deller med middelhavssalat og søde kartofler
3 dages holdbarhed

Georgiske deller med middelhavssalat

og søde kartofler
Ny opskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
En frikadelle med inspiration fra Kaukasus med masser smag. Serveret med middelhavssalat med agurk, tomat, løg, mynte og zaàtar krydderi.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Vand
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Hakket gris & kalv
300 g
Løg
½ stk
Hvidløg
1 fed
Mexico mix-krydderi
1 pose
Ras el hanout
½ pose
Pasteuriseret æg
1 bæger
(Æg)
Rasp
½ pose
(Gluten, Hvede)
Vand
2 spsk
Sød kartoffel
2 stk
Yoghurt naturel
1 bæger
(Mælk, Laktose)
Tomat
1 stk
Skoleagurk
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Mynte, frisk
½ pakke
Rødvinseddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Olivenolie
1 spsk
Za'atar krydderi
½ pose
(Sesamfrø)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
576 kcal
Fedt:
29 g
Kulhydrater:
40 g
Protein:
40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
Skyl de søde kartofler og skær dem i tern. Vend i lidt olie og krydr med salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 15-20 min. til de er møre.
 Rør kødet sejt med lidt salt. Pil løg og hvidløg, riv begge fint og bland det med kødet. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele grundigt sammen. Varm en stegepande op med lidt olie. Form 3-4 deller pr. person. Steg ved middelhøj varme på alle sider 7-8 min. i alt. Kom panden i ovnen og bag 2-3 min. til de er faste i kødet.
 Skyl tomat og agurk og skær begge i tern. Pil skalotteløg og skær i skiver. Skyl og hak mynten fint. Vend det hele med rødvinseddike, olivenolie og za`atar krydderi. Smag til med lidt salt.
Kom lidt yoghurt på de søde kartofler og servér til dellerne og middelhavssalat.
Håber maden smager!