Vegetar
4 dages holdbarhed
Phở - Vietnamesisk nudelsuppe
med blødkogt æg, bønnespirer og shiitakeRetten har ingen vurdering
Under 40 min
15 Ingredienser
Phở er en traditionel suppe, der kan serveres til morgenmad eller aftensmad i Vietnam. Den krydrede bouillon er rettens hjerte!
Phở er en traditionel suppe, der kan serveres til morgenmad eller aftensmad i Vietnam. Den krydrede bouillon er rettens hjerte!
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Æg·
- Gluten·
- Soja·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Sukker
- Vand
Løg
1 stk
Five spice
½ pose
Ingefær
1 stk
Hvidløg
4 fed
Citrongræs
1 stilk
Sojasauce
3 spsk
Grøntsagsbouillon
1 pose
Sukker
2 tsk
Vand
12 dl
Hvidvinseddike
1 spsk
Pak choy
1 stk
Shiitake svampe
1 pakke
Salatløg
1 stk
Rød chili
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Nudler
400 g
Æg
4 stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 486 kcal
- Fedt: 7 g
- Kulhydrater: 84 g
- Protein: 23 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Hvis du vil! Fjern skallen fra løget og skær i mindre stykker, tilsæt det til suppen.
Halver gult løg og ingefær (må ikke skrælles). Pil hvidløget og skær det groft. Knus citrongræs med bagsiden af en kniv. Varm olie op i en stor gryde, steg løg og ingefær med snitsiden nedad i cirka 2 minutter. Tilsæt hvidløg, citrongræs og five spice, steg i yderligere ½ min. Tilsæt soja, grøntsagsbouillon, sukker og vand. Bring i kog. Lad det simre indtil servering uden låg, gerne mindst 20 min.
Skær pak choy og shiitake i mindre stykker. Skær salatløg og den røde chili i tynde skiver (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt).
Kog nudler efter anvisning på pakken. Tag nudlerne op og skyl i koldt vand. Gem vandet til næste trin.
Kog vandet op igen. Læg forsigtigt æggene i det kogende vand og lad det koge i ca. 7 ½ minut. Skyl i koldt vand. Skræl og halver.
Sigt suppen og kom tilbage i gryden (se tips). Smag til med hvidvinseddike. Tilsæt svampe og pak choy til bouillonen og lad det simre i cirka 4 minutter.
Fordel nudlerne i skåle. Hæld suppe med svampe og pak choy over. Top med bønnespirer, grønne løg, rød chili og halve æg.
Håber maden smager!