Xiu mai: Vietnamesiske svinekødboller i tomatsauce med lime-syltet agurk, koriander og bønnespirer

Vietnam

Laktosefri
3 dages holdbarhed

Xiu mai: Vietnamesiske svinekødboller

i tomatsauce med lime-syltet agurk, koriander og bønnespirer
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
17 Ingredienser
Kødboller på den vietnamesiske måde i en smagfuld tomatsauce med et strejf af chili og ingefær. En sand favorit fra det vietnamesiske køkken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Sukker
  • Vand
  • Olie
  • Salt
Basmatiris
135 g
Lime
½ stk
Sukker
1 tsk
Skoleagurk
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Hvidløg
1 fed
Ingefær
½ stk
Hakkede tomater
½ dåse
Fiskesauce
½ spsk
(Fisk)
Vand
½ dl
Sukker
½ tsk
Chiliflager
¼ pose
Koriander, frisk
½ pakke
Hvidløg
½ fed
Rasp
½ pose
(Gluten, Hvede)
Vand
½ dl
Fiskesauce
1 spsk
(Fisk)
Hakket gris & kalv
300 g
Chiliflager
¼ pose
Bønnespirer
½ pakke
Koriander, frisk
½ pakke
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 630 kcal
  • Fedt: 17 g
  • Kulhydrater: 76 g
  • Protein: 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog risene som anvist på posen.
Riv limeskal fint og pres saften ned i en skål. Tilsæt sukker og lidt salt. Skær lange skiver af agurken med en kartoffel/tyndskræller eller på mandolin og bland dem i skålen. Lad det trække indtil servering. Rør rundt af og til.
 Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Skræl og riv ingefær. Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær ca. 2 min. Tilsæt hakkede tomater, fiskesauce, vand, sukker, lidt salt og chiliflager efter smag. Lad det simre i ca. 5 min.
 Skyl og hak alt koriander og kom halvdelen i en skål. Pil og pres hvidløg i og tilsæt rasp, vand, fiskesauce, hakket svinekød og chiliflager (reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt). Bland grundigt og form til ca. 5 kødboller pr. person med en teske. Varm lidt olie op til høj varme i en stegegryde og brun kødbollerne hele vejen rundt ca. 3 min. i alt. Skru ned for varmen og hæld tomatsaucen over. Lad det simre under låg ca. 6 min. til kødbollerne er gennemstegte.
Skyl bønnespirerne. Servér sammen med Xiu mai, lime-syltet agurk og ris. Drys resten af koriander over.
Håber maden smager!