Sojaglaseret kylling med stegt grøntsagsris og aioli
5 dages holdbarhed

Sojaglaseret kylling med stegt grøntsagsris

og aioli
Ny opskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Soja har sin oprindelse i Østasien og har været dyrket i over 5.000 år, især i Kina, Japan og Korea. Planten blev først brugt som en vigtig kilde til protein og ernæring og blev senere forarbejdet til produkter som sojasauce, tofu, miso og tempeh.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Æg
    ·
  • Soja
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Basmatiris
135 g
Gulerod
2 stk
Løg
½ stk
Grønne bønner
75 g
Majskerner
½ dåse
Ingefær/hvidløg/chili i olie
½ pose
Kyllingeinderfilet
300 g
Soja/ingefærsauce
1 pose
(Soja, Hvede)
Lime
½ stk
Aioli
½ pose
(Æg)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
680 kcal
Fedt:
20 g
Kulhydrater:
78 g
Protein:
47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
 Kog risene som anvist på posen, men skær kogetiden ned med et par min. 
Vend kyllingen i soja- og ingefærsauce og læg i et smurt ovnfast fad. Bag kyllingen i ovnen i 10–12 min. til den er gennemstegt.
 Skræl gulerødder og skær i små tern. Pil og hak løg groft. Skær enderne af bønnerne og del dem i to. Hæld lagen fra majsene.
Varm en stor pande op til høj varme og tilsæt ingefær/chili olie. Steg gulerødder i 2-3 min. til de netop er møre. Tilsæt løg, bønner og majs og steg videre ca. 1 min. Tag grøntsagerne op på et fad. Varm panden op til høj varme igen og tilsæt lidt ny olie. Steg risene i 3-4 min til de er let gyldne. Bland grøntsagerne med risen i panden. Smag til med salt og peber og lad de stegte grøntsagsris stå ved lav varme indtil servering.
Skær limen i både og servér til retten med en klat aioli.
Håber maden smager!