Falafelburger med tzatziki og fritter
Vegetar
4 dages holdbarhed

Falafelburger med tzatziki

og fritter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Falafler af danske gule ærter og friske grønne ærter. Smagt klassisk til med spidskommen og masser af friske krydderurter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Byg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvede
    ·
  • Rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Bagekartoffel
2 stk
Skoleagurk
1 stk
Græsk yoghurt
1 dl
(Mælk, Laktose)
Olivenolie
½ spsk
Persillade
½ pose
(Svovldioxid)
Falafel
300 g
(Havre)
Burgerbolle
2 stk
(Æg, Gluten, Mælk, Byg, Hvede, Rug, Laktose)
Tomat
1 stk
Rucola salat
30 g
Aioli
½ pakke
(Æg)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 963 kcal
  • Fedt: 39 g
  • Kulhydrater: 122 g
  • Protein: 31 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 230°C (Varmluft).
 Skyl kartofler og skær dem i stave på 1 cm tykkelse. Bland dem med, salt, peber og lidt olie. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag midt i ovnen ca. 20 min.
Skyl agurk og riv den på et rivejern. Pres væden ud med hænderne og læg agurk i en serveringsskål. Bland med yoghurt, olivenolie og smag til med persillade og salt.
Skru ovnen ned til 200°C. Kom falaflerne i et lille fad og varm dem godt i ovnen 8-10 min. til de har en gylden skorpe.
 Varm burgerbollerne i ovnen et par min. Skyl tomat og skær i skiver. Flæk bollerne og byg burgere med tzatziki, rucola, tomatskiver og falafler og servér med fritter og aioli.
Håber maden smager!