Vegetar
5 dages holdbarhed
Falafel med ovnbagte søde kartofler
hummus og salatRetten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Falafler af danske gule ærter og friske grønne ærter. Smagt klassisk til med spidskommen og masser af friske krydderurter.
Falafler af danske gule ærter og friske grønne ærter. Smagt klassisk til med spidskommen og masser af friske krydderurter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mælk·
- Sesamfrø·
- Svovldioxid·
- Havre
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Olie
- Salt
Sød kartoffel
1 stk
Ras el hanout
½ pose
Skoleagurk
1 stk
Tomat
1 stk
Radiser
1 pose
Rødløg
½ stk
Bredbladet persille
½ pakke
Mynte, frisk
½ pakke
Hvidvinseddike
½ spsk
Olivenolie
1 spsk
Røget chili
¼ pakke
Falafel
300 g
Hummus
125 g
Yoghurt naturel
½ dl
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 742 kcal
- Fedt: 45 g
- Kulhydrater: 58 g
- Protein: 26 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Skræl og skær de søde kartofler i grove stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, lidt salt og ras el hanout-krydderi efter smag. Bag kartoflerne i ovnen i 20-25 min.
Skyl og skær agurk og tomat i grove tern. Rens og skær radiserne i kvarte. Pil og skær løg i tynde skiver. Skyl persille og mynte, pluk bladene af stilkene og hak groft. Læg det hele i en serveringsskål og vend med hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med ønsket mængde chilipulver og salt.
Kom falaflerne i ovnen, når der er ca. 10 min. tilbage af kartoflernes bagetid.
Servér falafler med ovnbagte søde kartofler, salat og hummus. Top retten med lidt yoghurt.
Håber maden smager!