Cæsar salat med falafel og bolsjebeder

Kalorielet

4 dages holdbarhed

Cæsar salat med falafel og bolsjebeder

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser
En klassiker her serveret med falafel, croutoner, masser af hjertesalat og umami smag. Originalen er skabt af en Italiensk kok Caesar Cardini, som serverede den på sin restaurant i Tijuana, Mexico.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Brød
1 stk
(Gluten, Hvede)
Kyllingeinderfilet
300 g
Hvidløg
½ fed
Mayonnaise
2 spsk
(Æg)
Dijon sennep
¼ tsk
(Sennep, Svovldioxid)
Fiskesauce
½ tsk
(Fisk)
Citronsaft
½-1 spsk
Hjertesalat
1½ stk
Bolsjebede
1 stk
Tanelli ost
2 pakke
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 543 kcal
  • Fedt: 25 g
  • Kulhydrater: 31 g
  • Protein: 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 180°C (Varmluft).
 Skær brødet i tern på ca. 2x2 cm. Kom dem på en bageplade og vend med lidt olivenolie. Bag dem ca. 15-20 min. til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.
Kom falaflerne i ovnen med croutonerne, når der er ca. 12 min. tilbage af tilberedningstiden.
 Pil og pres hvidløg. Rør det sammen med mayonnaise, sennep, fiskesauce, 1 spsk olivenolie, lidt salt og peber. Smag til med citronsaft lidt ad gangen, så den ikke bliver for syrlig.
 Skyl salaten og tør den grundigt, brug evt. en salatslynge. Riv bladene i lidt mindre stykker. Skræl bolsjebede og skær i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern eller en tyndskræller. Bland dem med salaten.
 Vend salaten med dressingen og kom croutonerne på. Riv osten over hele retten. Bræk falaflerne i 2-3 stykker og kom dem ovenpå salaten.
Håber maden smager!