Classic chili con carne med ris og creme fraiche
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Classic chili con carne

med ris og creme fraiche
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Chili con carne er en krydret ret fra det mexicansk-texanske køkken

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
Basmatiris
135 g
Løg
1 stk
Hvidløg
2 fed
Gulerod
2 stk
Rød chili
½-1 stk
Hakket oksekød
300 g
Mexico mix-krydderi
2 pose
Three spices
½ pose
Hakkede tomater
1 dåse
Chilibønner
½-1 dåse
Creme fraiche
1 dl
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 890 kcal
  • Fedt: 34 g
  • Kulhydrater: 98 g
  • Protein: 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Kog risene som anvist på posen.
Pil løgene og hvidløget og hak det fint. Skræl gulerødder og riv dem groft. Skyl og hak chili fint TIP: Fjern frøvægge og frø hvis du ikke vil have det for stærkt.
Lad lidt olie blive varmt i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits kødet ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, chili, revet gulerod, three spice og mexico-krydderi og steg i yderligere 2 min.
Tilsæt hakkede tomater og ønsket mængde chilibønner inkl. lage i gryden med kødet. Smag til med salt, peber og lidt sukker. lad retten koge under låg ved middel varme i 16 minutter. Rør af og til. 
Servér rygende varm med ris og creme fraiche.
Håber maden smager!