Vegetar
5 dages holdbarhed
Cremet majssuppe
med sprøde chilikrydrede bønner og frisk tomatsalsaRetten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Smør
- Mel
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Rød chili
½ stk
Rødløg
½ stk
Hvidløg
½ fed
Majskerner
285 g
Grøntsagsbouillon
1 pose
Bønner
1 dåse
Røget chili
¼ pakke
Lime
¼+¼ stk
Tomat
1 stk
Koriander, frisk
½ pakke
Piskefløde
1½ dl
Nachochips
½ pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 865 kcal
- Fedt: 57 g
- Kulhydrater: 69 g
- Protein: 20 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Skyl chili, fjern evt. kerner og hak fint. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hæld lagen fra majsene. Varm en gryde op til middelhøj varme og tilsæt 1 spsk smør. Steg hvidløg, majs og halvdelen af løg og chili i 3-4 min. Kom 1 spsk mel på og rør godt rundt. Tilføj 5 dl vand lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt bouillon og lad suppen småkoge ca. 10 min.
Hæld lagen fra bønnerne og skyl dem i koldt vand. Kom bønnerne i en skål og vend med 1 spsk olie, ¼ tsk salt og røget chili. Skyl lime, riv skallen fint (kun det grønne) og bland det med bønnerne i skålen. Fordel bønnerne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 15 min.
Skyl tomat og koriander. Skær tomat i små tern og hak koriander fint. Kom det i en skål sammen med resten af løg og chili. Vend med ½ spsk olivenolie og smag til med saft af halvdelen af lime samt lidt salt og peber.
Tilsæt fløde og blend suppen glat med en stavblender. Giv suppen et opkog ved middelhøj varme. Smag til med salt og peber.
Skær resten af limen i både. Top suppen med chilikrydrede bønner og servér tomatsalsa, nachochips og limebåde til.
Håber maden smager!