Stegt torsk med cremet porre og dildgremolata
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Stegt torsk med cremet porre

og dildgremolata
Ny opskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Stegt torsk med cremet porre og dildgremolata er en skøn kombination af smag og tekstur. Den saftige torsk får en sprød overflade, mens de cremet porrer tilføjer en blød og cremet dimension. Dildgremolataen, med sin friske dild og citron, giver et godt modspil.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Smør
  • Vand
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
Kartofler, små
400 g
Porre
½ stk
Smør
1 spsk
(Mælk, Laktose)
Vand
1 dl
Creme fraiche 38%
½ dl
(Mælk, Laktose)
Hønsebouillon
½ pose
Dild, frisk
½ pakke
Citron
½ stk
Hvidløg
1 fed
Olivenolie
1 spsk
Skoleagurk
1 stk
Torskefilet (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
521 kcal
Fedt:
25 g
Kulhydrater:
43 g
Protein:
31 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
Skyl porre, del på langs og skær i ca. 1 cm brede skrå skiver. Smelt smør i en gryde og svits porren ca. 2 min. uden den får farve. Tilsæt vand, creme fraiche, bouillon og friskkværnet peber. Kog ca. 3 min. og smag til med salt.
Hak dild fint. Riv citronskal fint og pres saft fra halvdelen af citronen i en skål. Skær resten af citronen i både og gem til servering. Pil og pres hvidløg. Bland det hele med olivenolie, lidt salt, friskkværnet peber i skålen. Del agurk på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær i små tern og bland med gremolata.
Krydr fisken med lidt salt. Varm lidt olivenolie op på en pande og steg fisken ca. 2-3 min. på hver side til den er gennemstegt.
Servér torskefilet med cremet porre, kartofler, agurk med dildgremolata og citronbåde til.
Håber maden smager!