Fyldt mørbrad med abrikoser og æbler

Jul

Glutenfri
4 dages holdbarhed

Fyldt mørbrad

med abrikoser og æbler
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser
Med kartofler, sovs og appelsinglaseret fennikel.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør
Kartofler
400 g
Fennikel
½ stk
Appelsin
½ stk
Svinemørbrad
300 g
Æble
½ stk
Abrikos i tern
½ pose
(Svovldioxid)
Tandstikker
4 stk
Skalotteløg
½ stk
Hønsebouillon
¼ pose
Piskefløde
1½ dl
(Mælk, Laktose)
Kulør
½ tsk
Majsstivelse
½ pose
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 788 kcal
  • Fedt: 43 g
  • Kulhydrater: 61 g
  • Protein: 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
 Skær top og bund af fennikel, del den i to og skær i tykke stimler. Riv skallen af appelsin og pres saften op i lille gryde. Tilsæt fennikel, ½ spsk smør og lidt salt. Kog det ved svag varme under låg i 15 min. og rør i det undervejs. Hvis det koger helt tørt tilsæt da lidt vand.
 Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Fjern sølvsenen ned langs siden med en tynd, skarp kniv. Åben mørbraden ved at skære ned langs den uden at skære igennem. Bank den let med en kødhammer eller kasserolle, så den bliver ensartet i tykkelse. Skær æble i tern, bland det sammen med abrikoser og lidt salt og peber. Kom fyldet i mørbraden, luk den og sæt tandstikker i krydsmønster for at holde den sammen. Varm en stegepande op med lidt olie og brun mørbraden på alle sider 3-4 min. i alt. Kom den i et ovnfast fad og sæt i ovnen 12-15 min.
 Rør majsstivelsen med en smule koldt vand.
 Pil skalotteløg og hak fint. Varm en kasserolle med lidt olie og steg løgene i 1-2 min. Tilsæt bouillon, fløde og kulør og kog op. Kom stegeskyen fra mørbraden i og tilføj majsstivelse til den ønskede konsistens. Lad den koge 2-3 min. og smag til med salt og peber.
 Fjern tandstikkerne fra mørbraden og skær den i tykke skiver. Kom sovsen over og servér fennikel og kartofler til.
Håber maden smager!