Frisk thaisalat med ris, oksekød, krydderurter og peanuts
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Frisk thaisalat med ris

oksekød, krydderurter og peanuts
4.24 (275)
Under 20 min
13 Ingredienser
Denne thailandske middagsret har både en god syrlighed og sødme. Den er hurtig og let at lave og er propfuld af smag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnødder
    ·
  • Soja
    ·
  • Nødder
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Sukker
  • Olie
  • Peber
Basmatiris
135 g
Hakket oksekød
300 g
Soja/ingefærsauce
½ pose
(Soja, Hvede)
Rødløg
½ stk
Koriander, frisk
½ pakke
Mynte, frisk
½ pakke
Tomat
1 stk
Skoleagurk
1 stk
Lime
½ stk
Hvidløg
½ fed
Chiliflager
⅓ pose
Sojasauce
1 pose
(Soja)
Hakkede peanuts
½ pose
(Jordnødder, Nødder)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 675 kcal
  • Fedt: 25 g
  • Kulhydrater: 71 g
  • Protein: 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Kog risene som anvist på posen.
Varm lidt olie op til høj varme på en stor stegepande. Kom kødet på i ét stykke og brun i ca. 1 min. på hver side, så det får stegeskorpe. Del det fra hinanden og steg til det er gennemstegt. Tilsæt soja/ingefærsauce og krydr med lidt peber.
 Pil rødløg og skyl koriander, mynte, tomat og agurk. Hak koriander og mynte inkl. stilkene groft. Skær tomat i både og agurk og rødløg i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne sammen i en serveringsskål.
 Skyl lime og riv skallen fint på et rivejern. Kom det i en skål og pres saften over. Pil og hak hvidløg fint og bland i skålen sammern med ½ spsk sukker og 1 tsk olie. Smag til med ønsket mængde chiliflager og soja og evt. mere sukker.
Bland salat, kød, ris og dressing i en stor skål eller fordel ingrediensene til salaten i portionsskåle efter eget ønske. Top med peanuts og servér.
Håber maden smager!