5 dages holdbarhed
Coq au vin
med bacon og kartoflerRetten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Vores variation af den franske klassiker, her med udbenet kyllingelår. Rig på smag fra bacon, champignon og masser af rødvin.
Vores variation af den franske klassiker, her med udbenet kyllingelår. Rig på smag fra bacon, champignon og masser af rødvin.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Mel
- Salt
- Peber
- Olie
- Smør
Kartofler
400 g
Kyllingelårsteak
2 stk
Hvidløg
1 fed
Skalotteløg
2 stk
Champignon
125 g
Gulerod
1 stk
Bredbladet persille
½ pakke
Bacon
50 g
Rødvin cooking wine
2 dl
Hønsebouillon
½ pose
Timian, frisk
½ pakke
Majsstivelse
½ pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 617 kcal
- Fedt: 27 g
- Kulhydrater: 49 g
- Protein: 44 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
Varm en stor gryde eller sautépande op med lidt olie. Vend kyllingen i mel og steg dem ca. 5 min på skindsiden. Vend dem og steg 2 min. yderligere. Læg dem til side og gem gryden/panden.
Pil hvidløg og pres det. Pil skalotteløg og skær i ca. 2 cm tykke skiver. Rens champignon og del i kvarte. Skræl gulerod og skær i skiver. Skyl og hak persille.
Kom bacon i gryden og steg i 2 min. Tilsæt hvidløg, skalotteløg, gulerod og champignon og steg det hele i 3-4 min til det får lidt farve. Tilsæt rødvin og bouillon og kom kyllingen i igen. Pluk timian og kom det ved. Krydr med salt og peber og kog ca. 25 min. under låg til kyllingen er gennemstegt. Rør majsstivelsen med lidt vand. Tag kyllingen op og jævn saucen med majsstivelse til en passende konsistens. Kom kyllingen tilbage i saucen og drys med persille.
Vend kartoflerne i lidt smør og servér til coq au vin.
Håber maden smager!