Stegt kyllingelårsteak med choronsmør, knuste rodfrugter og salat

Kalorielet

Glutenfri
5 dages holdbarhed

Stegt kyllingelårsteak med choronsmør

knuste rodfrugter og salat
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
11 Ingredienser
Choron er en varition af klassisk bearnaise lavet med tilsat tomat. Her er det lavet som en kryddersmør, der smager himmelsk til stegte retter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Smør
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
Gulerod
2 stk
Kartofler
400 g
Skalotteløg
½ stk
Estragon, frisk
½ pakke
Smør
1+4 tsk
(Mælk, Laktose)
Tomatpuré
½ spsk
Rødvinseddike
1 tsk
(Svovldioxid)
Kyllingelårsteak
350 g
Olivenolie
1 tsk
Rødvinseddike
1 tsk
(Svovldioxid)
Skalotteløg
½ stk
Tomat
1 stk
Salatmix Napolitana
50 g
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 584 kcal
  • Fedt: 28 g
  • Kulhydrater: 43 g
  • Protein: 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tag smøret ud af køleskabet, så det får stuetemperatur. Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft). Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog.
 Skræl gulerødder og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Kom kartofler og gulerødder i gryden med vand og kog ca. 15 min.
 Pil og hak skalotteløg fint (Hak det hele, resten skal bruges senere). Pluk bladene af estragonen og hak dem groft. Smelt en lille klat smør i en stegepande og svits løget ca. 2 min. Tilsæt tomatpuré og svits yderligere i ½ min. Tilføj rødvinseddike og estragon og lad væsken koge væk. Hæld det over i en skål og lad det køle af. Bland resten af smøret i og smag til med salt og friskkværnet peber. Tør panden af med køkkenrulle, den skal bruges igen.
 Hæld vandet fra rodfrugterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Knus kartofler og gulerødder let med en kartoffelmoser eller en grydeske. Dryp med olivenolie og krydr med salt. Rist dem i den øverste del af ovnen ca. 15 min. til de har fået en fin farve.
Krydr kyllingelårsteaks med salt og friskkværnet peber. Varm lidt olie op til høj varme på stegepanden og steg kyllingen ca. 2 min. på hver side. Læg dem over i et ovnfast fad og tilbered færdigt i den nederste del af ovnen ca. 8 min. til kyllingen er helt gennemstegt.
Bland olivenolie, rødvinseddike, salt og lidt friskkværnet peber i en salatskål. Skyl og skær tomat i tern. Bland tomat, salatmix og resten af løget med dressingen i salatskålen.
Håber maden smager!