Fransk kyllingegryde med champignon og gulerod
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Fransk kyllingegryde

med champignon og gulerod
Ny opskrift
Under 35 min
14 Ingredienser
En klassisk fransk kyllingegryde med mør kylling, smagfulde champignoner og søde gulerødder i en fyldig sauce.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soja
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Sukker
  • Vand
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
Kartofler, små
400 g
Bredbladet persille
½ pk
Løg
½ stk
Hvidløg
1 fed
Champignon
125 g
Gulerod
2 stk
Kyllingeinderfilet
300 g
Laurbærblad
1 stk
Tomatpuré
½ pose
Timian
½ pose
Sukker
1 tsk
Rødvinseddike
¾ spsk
(Svovldioxid)
Sojasauce
1 tsk
(Soja)
Hønsebouillon
½ pose
Majsstivelse
½ pose
Vand
2 dl
Næringsindhold (per portion)
Energi:
417 kcal
Fedt:
5 g
Kulhydrater:
50 g
Protein:
44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens champignon og gulerødder og skær i skiver. Hak persille.
 Del kyllingen i 2-3 stykker. Varm lidt olivenolie op til høj varme i en stor gryde. Brun kyllingen af på alle sider ca. 3 min. i alt og krydr med salt og lidt kværnet peber.
Kom lidt mere olie i gryden og skru ned til middelhøj varme. Tilsæt løg, hvidløg, champignon, gulerod, laurbærblad, tomatpuré, timian og sukker. Svits yderligere 3 min. Bland rødvinseddike, soja og bouillon i. Rør majsstivelse ud i lidt af vandet. Hæld majsstivelse og resten af vandet i gryden. Kog op og lad det simre under låg ca. 10 min. til kyllingen er gennemstegt. Smag til med lidt salt og peber.
Servér kyllingegryden med nykogte kartofler med et drys persille på.
Håber maden smager!