Svampe-nøddefrikadeller med grønkålssalat

Jul

Vegetar
4 dages holdbarhed

Svampe-nøddefrikadeller med grønkålssalat

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
16 Ingredienser
Denne skønne vegetariske ret passer godt til den traditionelle jul med nødder, grønkål og abrikoser.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hasselnødder
    ·
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soja
    ·
  • Mælk
    ·
  • Nødder
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Olie
Løg
1 stk
Hvidløg
2 fed
Champignon
125 g
Østershatte
200 g
Sød kartoffel
2 stk
Hasselnødder
1 pose
(Nødder, Hasselnødder)
Æg
2 stk
(Æg)
Panko
1 pakke
(Gluten, Hvede)
Urte kryddermix
1 pose
Tanelli ost
1 pakke
(Mælk, Laktose)
Sojasauce
1 spsk
(Soja)
Hvidvinseddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Honning
½ spsk
Saltede mandler
1 pose
(Nødder)
Abrikos i tern
1 pose
(Svovldioxid)
100 g
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 893 kcal
  • Fedt: 48 g
  • Kulhydrater: 82 g
  • Protein: 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
 Pil løg og hvidløg, hak dem groft. Rens champignon, riv østershatte i mindre stykker. Skræl søde kartofler, del dem i 4 på langs og skær i skiver. Kom dem på en bageplade med lidt olie og salt. Bag dem i ovnen i ca. 15 min.
Kom lidt olie på en pande og steg løg, hvidløg, svampe og hasselnødder i 5 min. Kom det i en minihakker eller foodprocessor (stavblender kan også bruges) bland det med æg, panko, urtemix, tanelli ost, soja, lidt salt og peber. Varm en stegepande op med lidt olie. Form 8 frikadeller med en ske TIP: Dyp skeen i olie fra panden inden du former frikadellerne, så slipper de lettere. Steg dem ved middelhøj varme i 3-4 min. på hver side.
Pisk hvidvinseddike med 2 spsk olivenolie, honning og lidt salt.
 Hak mandlerne groft og bland med abrikoser. Bland med grønkål i en skål og vend de bagte sød kartofler i. Hæld dressingen over salaten.
 Servér de lune svampe-nøddefrikadeller sammen med grønkålssalaten.
Håber maden smager!