Kål- og linsepande med lynsyltet agurk, kogte kartofler og tyttebær
Vegetar
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Kål- og linsepande med lynsyltet agurk

kogte kartofler og tyttebær
Ny opskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Soja
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Peber
  • Salt
  • Smør
  • Sukker
Kartofler, små
400 g
Hvidvinseddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Skoleagurk
1 stk
Røde linser
1 pose
Snittet spidskål
125 g
Løg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Piskefløde
1½ dl
(Mælk, Laktose)
Sojasauce
½ spsk
(Soja)
Tyttebærsyltetøj
1 pose
Kruspersille
½ pk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
800 kcal
Fedt:
37 g
Kulhydrater:
94 g
Protein:
24 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
 Bland vineddike, 1 spsk sukker og 2 spsk vand i en skål. Skær agurk i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem i eddikelagen og lad dem trække til de skal serveres.
 Kog linserne som anvist på posen. Dræn dem og lad dem dryppe af i en sigte.
 Varm en rummelig stegepande op og smelt 1 spsk smør. Steg spidskål, ½ tsk sukker og lidt salt ved høj varme ca. 4 min. til kålen er blød og har fået lidt farve. Læg kålen på et fad og gem stegepanden.
 Pil løg og hak det groft. Smelt ½ spsk smør mere i panden og steg løg og presset hvidløg ca. 2 min. Tilsæt kogte linser, lidt salt og rigeligt friskkværnet sort peber. Steg videre ca. 1 min. Vend den stegte kål i og tilsæt fløde, soja og ½ dl vand. Lad det koge op og smag til med lidt salt.
Skyl og hak persille. Servér kål- og linsepanden med kogte kartofler, lynsyltede agurker og tyttebær. Top retten med persille.
Håber maden smager!